
Smakrik och enkel är denna rätt där wraps byggs med grillad kyckling, krispig sallad, soltorkade tomater och en krämig vitlöksmajonnäs. Vi serverar våra caesarinspirerade kycklingwraps med krispig oreganokryddad palsternacka och morot.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
50 g
Soltorkade tomater
37.5 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Ägg, Senap)
2 st
Tortillabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
300 g
Kycklingbröstfilé
½ st
Vitlöksklyfta
1 g
Torkad oregano
1 st
Sallad
1 st
Morot
2 st
Palsternacka
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till sallad
½ tsk
Salt till dressing

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna palsternacka och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Placera kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper.
Krydda den med salt och Mamas Favorit på båda sidorna och ringla över en skvätt olivolja.
Tillaga i ugnen i 18–20 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, grovhacka soltorkade tomater.
Ansa sallad och separera salladsbladen.
Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda majonnäs, gräddfil, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.

När kycklingen är klar och det återstår 5 min av rotfruktens tillagningstid, lägg över kyckling i en medelstor skål och strimla köttet med två gafflar.
Rör ner vitlöksmajonnäs i skålen med kyckling.
Blanda en skvätt olivolja, salt, en nypa peppar, salladsblad och soltorkade tomater i en ny medelstor skål.
Fördela sallad och kyckling i mitten av varje tortilla. Vik in sidorna och rulla ihop till wraps.

Halvera wraps och lägg upp på tallrikar.
Servera med rotfrukter.