Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till 2 personer. Quesadillas är härlig mexikansk streetfood som passar perfekt till fredagsmys eller mellanmål. Vi gör dem på tortillabröd som vi fyller med ost och chili, och serverar med en het, krämig dippsås med sriracha.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tortillabröd
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Chili
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
16 ml
Sriracha
Finhacka chili.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Strö hälften av osten och chilin på ena halvan av en tortilla. Vik över den andra halvan.
Stek på båda sidor i 3–4 min, eller tills lätt rostad och osten har smält.
Upprepa med resterande tortilla och fyllning.
Under tiden, blanda creme fraiche och sriracha i en liten skål. Ringla lite sriracha på toppen.
TIPS: Sriracha är starkt, så tillsätt försiktigt efter smak!
Skär varje quesadilla i 3 delar och servera med dipp.