Skip to main content
Quesadillas | 10 min

Quesadillas | 10 min

2 portioner | med chili och srirachadipp

Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till 2 personer. Quesadillas är härlig mexikansk streetfood som passar perfekt till fredagsmys eller mellanmål. Vi gör dem på tortillabröd som vi fyller med ost och chili, och serverar med en het, krämig dippsås med sriracha.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstidtio minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tortillabröd

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Chili

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

16 ml

Sriracha

Näringsvärden

Energi (kJ)1454 kJ
Energi (kcal)347 kcal
Fett22.6 g
varav mättat13.3 g
Kolhydrater25.4 g
varav socker1.9 g
Kostfiber1.5 g
Protein10.3 g
Salt1.6 g
Potassium44 mg
Calcium1.6 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Förbered chili
1

Finhacka chili.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek quesadillas
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Strö hälften av osten och chilin på ena halvan av en tortilla. Vik över den andra halvan.

Stek på båda sidor i 3–4 min, eller tills lätt rostad och osten har smält.

Upprepa med resterande tortilla och fyllning.

Blanda srirachadipp
3

Under tiden, blanda creme fraiche och sriracha i en liten skål. Ringla lite sriracha på toppen.

TIPS: Sriracha är starkt, så tillsätt försiktigt efter smak!

Servera
4

Skär varje quesadilla i 3 delar och servera med dipp.