Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Imponera på dina middagsgäster med denna våriga och välsmakande för- eller sidorätt. Vi toppar sparris med en blandning på ströbröd, riven ost och persilja som blir gyllene och knaprig i ugnen och till sist med stekt bacon som ger en härlig kontrast till den spröda sparrisen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
140 g
Bacon, tärnad
1 st
Vitlöksklyfta
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 st
Kruspersilja
1 paket
Sparris, grön
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Placera bacon på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och krispig.
Under tiden, finhacka persilja.
Riv eller hacka vitlök fint.
Blanda vitlök, riven ost, ströbröd, persilja och en nypa peppar i en liten skål.
Skär bort 2 cm i botten på sparrisen och halvera den på längden.
Ta ut plåten med bacon från ugnen när det återstår 8 min av tillagningstiden.
Placera sparris i ett lager på andra sidan av plåten.
Toppa sparris med ströbröd.
Rosta resterande tid, eller tills spröd och gyllene.
Lägg upp sparris på ett serveringsfat och toppa med bacon.