topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cannelinibön-curry

Cannelinibön-curry

med krispig gurksallad och svalkande yoghurt

Ikväll bjuder vi på en böncurry med cannelinibönor, kokosmjölk, vitlök, ingefära, chili och vår egen kryddblandning som vi kallar Saha-ras. Härliga tillbehör är fluffigt ris, en krispig gurksallad med tomat och cashewnötter, och svalkande yoghurt.

Taggar:
Glutenfri
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Ingefära

2 st

Vitlöksklyfta

200 ml

Kokosmjölk

4 g

Saha-Ras

1 burk

Tomatpuré

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

2 st

Tomat

1 st

Gurka

½ st

Röd chili

1 portionspåse

Koriander

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

150 g

Basmatiris

1 paket

Cannelinibönor

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 4)

1.5 dl

Vatten (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3527 kJ
Energi (kcal)843 kcal
Fett32.7 g
varav mättat20.3 g
Kolhydrater104.5 g
varav socker14.9 g
Protein24.9 g
Salt5.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered råvaror
2

Häll av och skölj kidneybönor.

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. 

Riv vitlök och oskalad ingefära fint. 

Fräs kryddor
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], chili, tomatpuré och Saha-ras i 1-2 min, tills väldoftande.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka curry
4

Tillsätt kidneybönor, grönsaksbuljong, kokosmjölk, vatten [11/2 dl | 3 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar till stekpannan. 

Koka på medelvärme i 15 min. Rör då och då.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om curryn verkar tjock.

Blanda gurksallad
5

Finhacka koriander.

Tärna gurka och tomat i 2 cm stora bitar.

Grovhacka cashewnötter.

Blanda tomat, gurka, koriander, cashewnötter, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en generös nypa salt och peppar i en skål.

Servera
6

Lägg upp ris och röd böncurry i skålar.

Toppa med yoghurt och en nypa malen peppar.

Servera med gurksallad.