Ikväll bjuder vi på en böncurry med cannelinibönor, kokosmjölk, vitlök, ingefära, chili och vår egen kryddblandning som vi kallar Saha-ras. Härliga tillbehör är fluffigt ris, en krispig gurksallad med tomat och cashewnötter, och svalkande yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Ingefära
2 st
Vitlöksklyfta
200 ml
Kokosmjölk
4 g
Saha-Ras
1 burk
Tomatpuré
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2 st
Tomat
1 st
Gurka
½ st
Röd chili
1 portionspåse
Koriander
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)
150 g
Basmatiris
1 paket
Cannelinibönor
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 4)
1.5 dl
Vatten (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Häll av och skölj kidneybönor.
Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].
Riv vitlök och oskalad ingefära fint.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Fräs vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], chili, tomatpuré och Saha-ras i 1-2 min, tills väldoftande.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt kidneybönor, grönsaksbuljong, kokosmjölk, vatten [11/2 dl | 3 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar till stekpannan.
Koka på medelvärme i 15 min. Rör då och då.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om curryn verkar tjock.
Finhacka koriander.
Tärna gurka och tomat i 2 cm stora bitar.
Grovhacka cashewnötter.
Blanda tomat, gurka, koriander, cashewnötter, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en generös nypa salt och peppar i en skål.
Lägg upp ris och röd böncurry i skålar.
Toppa med yoghurt och en nypa malen peppar.
Servera med gurksallad.