
Snabba och goda recept till stressiga vardagskvällar kan man aldrig få nog av, eller hur? I kväll serverar vi en krämig pastarätt med cajunkryddad kyckling som bara tar en kvart att svänga ihop. Vi kokar conchiglie och steker kyckling, zucchini och tomat som sedan får simra i en gräddsås med cajunkryddor, rökt paprika och tomatpuré. Vi toppar med riven ost och chiliflakes – sen är det bara att hugga in!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Tomat
1 st
Zucchini
4 g
Buljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
35 g
Tomatpuré
1 g
Chiliflakes
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
140 g
Bacon, tärnad
180 g
Conchiglie
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till pasta

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 12-13 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tärna zucchini och tomat i 2 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt.
Tillsätt zucchini, tomat, Ay Cajun-ba, Mamas Favorit och tomatpuré och stek under omrörning i 4–5 min, tills kyckling är brynt och genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt sparat kokvatten, buljong och matlagningsgrädde och sjud i 1 min.
Rör ner färdig pasta och bacon i stekpannan.
Krydda med salt och en nypa peppar.

Lägg upp krämig cajunkyckling i skålar.
Toppa med riven ost och chiliflakes.
TIPS: Skippa chiliflakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.