Skip to main content
Cajunkryddad kycklingpasta med tärnad bacon
Cajunkryddad kycklingpasta med tärnad bacon

Cajunkryddad kycklingpasta med tärnad bacon

med finriven ost och chiliflakes

Snabba och goda recept till stressiga vardagskvällar kan man aldrig få nog av, eller hur? I kväll serverar vi en krämig pastarätt med cajunkryddad kyckling som bara tar en kvart att svänga ihop. Vi kokar conchiglie och steker kyckling, zucchini och tomat som sedan får simra i en gräddsås med cajunkryddor, rökt paprika och tomatpuré. Vi toppar med riven ost och chiliflakes – sen är det bara att hugga in!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

1 st

Zucchini

4 g

Buljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

35 g

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

140 g

Bacon, tärnad

180 g

Conchiglie

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till pasta

Näringsvärden

Energi (kJ)4530 kJ
Energi (kcal)1083 kcal
Fett54 g
varav mättat27.8 g
Kolhydrater82.4 g
varav socker15.9 g
Protein66 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 12-13 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. 

Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek kyckling
2

Tärna zucchini och tomat i 2 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt.

Tillsätt zucchini, tomat, Ay Cajun-ba, Mamas Favorit och tomatpuré och stek under omrörning i 4–5 min, tills kyckling är brynt och genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt pasta
3

Tillsätt sparat kokvatten, buljong och matlagningsgrädde och sjud i 1 min.

Rör ner färdig pasta och bacon i stekpannan.

Krydda med salt och en nypa peppar.

Servera
4

Lägg upp krämig cajunkyckling i skålar.

Toppa med riven ost och chiliflakes.

TIPS: Skippa chiliflakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.