Samla familjen kring denna enkla och fräscha kycklingsallad med hemgjorda, krispiga vitlökskrutonger, stekt ägg och smarrig senapsdressing. Ett ytterst okomplicerat recept som du med glädje kan laga tillsammans med barnen. Kycklingsalladen är dessutom klockren att förbereda och att ta med på picknick!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Baguette
(InnehållerGluten, VeteKan innehållaSesam)12 g
Senap
(InnehållerSenap)50 g
Majonnäs
(InnehållerSenap, Ägg)280 g
Kycklinginnerfilé
1 st
Vitlöksklyfta
100 g
Salladsmix
20 g
Finriven ost
2 st
Morot
2 st
Ägg (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka vitlök. Riv morot i långa strimlor med en grönsakskalare. Bryt baguette i krutongstora bitar. Skölj salladsmix.
Lägg brödbitar på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen 8-10 min, eller tills de är krispiga och gyllene.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills genomstekt. Krydda med en nypa salt* och peppar* och lägg över kycklingen på en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Sätt tillbaka pannan på plattan och hetta upp en skvätt olivolja*. Knäck ägg* [2 st | 4 st] i pannan och stek i 3-4 min tills gulnat stelnat något. Skär kycklingen i tunna skivor medan äggen steks.
Blanda senap, majonnäs, vatten* [1 msk | 2 msk], en skvätt olivolja*, hälften av osten, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt salladsmix och morot. Vänd salladen precis innan servering.
Fördela sallad, kyckling och vitlökskrutonger mellan era tallrikar. Toppa med stekt ägg och strö över resterande ost.