HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCaesar Style Kycklingsallad
topBanner
Caesar-Style Kycklingsallad

Caesar-Style Kycklingsallad

med vitlökskrutonger och senapsdressing (Obs! Ägg är en skafferivara)

Samla familjen kring denna enkla och fräscha kycklingsallad med hemgjorda, krispiga vitlökskrutonger, stekt ägg och smarrig senapsdressing. Ett ytterst okomplicerat recept som du med glädje kan laga tillsammans med barnen. Kycklingsalladen är dessutom klockren att förbereda och att ta med på picknick!

Taggar:Carb SmartProteinrik
Allergener:GlutenVeteSenapÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Baguette

(InnehållerGluten, VeteKan innehållaSesam)

12 g

Senap

(InnehållerSenap)

50 g

Majonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

280 g

Kycklinginnerfilé

1 st

Vitlöksklyfta

100 g

Salladsmix

20 g

Finriven ost

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)605 kcal
Energi (kJ)2531 kJ
Fett28.79 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater42.48 g
varav socker11.4 g
Protein44.77 g
Salt1.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka vitlök. Riv morot i långa strimlor med en grönsakskalare. Bryt baguette i krutongstora bitar. Skölj salladsmix

2

Lägg brödbitar på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen 8-10 min, eller tills de är krispiga och gyllene.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills genomstekt. Krydda med en nypa salt* och peppar* och lägg över kycklingen på en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Sätt tillbaka pannan på plattan och hetta upp en skvätt olivolja*. Knäck ägg* [2 st | 4 st] i pannan och stek i 3-4 min tills gulnat stelnat något. Skär kycklingen i tunna skivor medan äggen steks.

5

Blanda senap, majonnäs, vatten* [1 msk | 2 msk], en skvätt olivolja*, hälften av osten, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt salladsmix och morot. Vänd salladen precis innan servering. 

6

Fördela sallad, kyckling och vitlökskrutonger mellan era tallrikar. Toppa med stekt ägg och strö över resterande ost.