HelloFresh
Caesar-Style Kycklingsallad

Caesar-Style Kycklingsallad

med vitlökskrutonger och senapsdressing (Obs! Ägg är en skafferivara)

Samla familjen kring denna enkla och fräscha kycklingsallad med hemgjorda, krispiga vitlökskrutonger, stekt ägg och smarrig senapsdressing. Ett ytterst okomplicerat recept som du med glädje kan laga tillsammans med barnen. Kycklingsalladen är dessutom klockren att förbereda och att ta med på picknick!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölkglutenäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk)

½ st

Stenugnsbakad baguette

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av allergener)

280 g

Kycklinginnerfilé

1 påse

Salladsmix

½ paket

Senap

(Innehållersenap)

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg*

(Innehållerägg)

1 msk

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2148 kJ
Energi (kcal)514 kcal
Fett21 g
varav mättat6 g
Kolhydrater39 g
varav socker8 g
Kostfiber4 g
Protein48 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Finhacka vitlök.

Riv långa morotstrimlor med en grönsakskalare.

Bryt baguetten [1/2 st, 2 pers] i krutongstora bitar.

2

Lägg brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över vitlök, ringla över en generös skvätt olivolja och krydda med en nypa salt och peppar*.

Rosta i ugnen 8-10 min, eller tills krutongerna är krispiga och gyllene.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min på varje sida, eller tills genomstekt. Krydda med en nypa salt och peppar* och lägg kycklingen på en tallrik.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Sätt tillbaka pannan på plattan och hetta upp en skvätt olivolja. Knäck äggen i pannan och stek i 3-4 min tills gulnat stelnat något.

Skär kycklingen i tunna skivor medan äggen* steks.

5

Blanda senap [1/2 paket, 2 pers], majonnäs, vatten (se ingredienslistan), en skvätt olivolja, hälften av hårdosten, en nypa salt och peppar, i en salladsskål.

Tillsätt salladsmix och morotsstrimlor. Vänd salladen precis innan servering.

6

Fördela sallad, kyckling och vitlökskrutonger mellan era tallrikar.

Toppa med stekt ägg och strö över resterande hårdost.