Här har vi tagit några av de klassiska komponenterna i en hamburgare och serverar dem i en välsmakande bowl som du svänger ihop på nolltid. Nötfärsen får sällskap av fluffigt ris och en syrlig sallad och serveras med en klick burgardressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
150 g
Strimlad salladsmix
1 st
Äpple
1 st
Citron
225 g
Nötfärs
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
1 burk
Tomatpuré
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till dressing
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Vatten till sås
1 msk
Ketchup till sås
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.
Under tiden, blanda majonnäs, gräddfil, Hello Sunrise, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt nötfärs, krydda med Jorden Runt och salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
Tillsätt tomatpuré, vatten och ketchup. Sjud i 1 min, eller tills såsen tjocknar något.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Halvera citron.
Blanda salladsmix, äpple, en generös skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Lägg upp ris, köttfärssås och sallad i skålar.
Toppa köttfärs med ost och servera med en klick burgardressing.