Skip to main content
Snabb burgarbowl på nötfärs
Snabb burgarbowl på nötfärs

Snabb burgarbowl på nötfärs

med jasminris och burgardressing

Här har vi tagit några av de klassiska komponenterna i en hamburgare och serverar dem i en välsmakande bowl som du svänger ihop på nolltid. Nötfärsen får sällskap av fluffigt ris och en syrlig avokadosallad och serveras med en klick burgardressing.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Senap, Selleri)

150 g

Strimlad salladsmix

1 st

Citron

225 g

Nötfärs

4 g

Jorden Runt

(Innehåller: Senap, Ägg)

35 g

Tomatpuré

50 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Avokado

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till dressing

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Vatten till sås

1 msk

Ketchup till sås

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4125 kJ
Energi (kcal)986 kcal
Fett53.7 g
varav mättat18.4 g
Kolhydrater76.8 g
varav socker9 g
Kostfiber9.4 g
Protein39.3 g
Salt5 g
Calcium1.1 mg
Iron0.1 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.

Under tiden, blanda majonnäs, gräddfil, Hello Sunrise, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Laga sås
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt nötfärs, krydda med Jorden Runt och salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt vitlök, tomatpuré, vatten och ketchup. Sjud i 1 min, eller tills såsen tjocknar något.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda sallad
3

Under tiden, halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Halvera citron.

Blanda salladsmix, schalottenlök, avokado, en generös skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
4

Lägg upp ris, köttfärssås och sallad i skålar.

Toppa köttfärs med ost och servera med en klick burgardressing.