
Här har vi tagit några av de klassiska komponenterna i en hamburgare och serverar dem i en välsmakande bowl som du svänger ihop på nolltid. Nötfärsen får sällskap av fluffigt ris och en syrlig avokadosallad och serveras med en klick burgardressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Jasminris
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Senap, Selleri)
150 g
Strimlad salladsmix
1 st
Citron
225 g
Nötfärs
4 g
Jorden Runt
(Innehåller: Senap, Ägg)
35 g
Tomatpuré
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Avokado
1 st
Schalottenlök
1 st
Vitlöksklyfta
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till dressing
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Vatten till sås
1 msk
Ketchup till sås
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.
Under tiden, blanda majonnäs, gräddfil, Hello Sunrise, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt nötfärs, krydda med Jorden Runt och salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
Tillsätt vitlök, tomatpuré, vatten och ketchup. Sjud i 1 min, eller tills såsen tjocknar något.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Under tiden, halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.
Skär schalottenlök i tunna skivor.
Halvera citron.
Blanda salladsmix, schalottenlök, avokado, en generös skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Lägg upp ris, köttfärssås och sallad i skålar.
Toppa köttfärs med ost och servera med en klick burgardressing.