Förgyll vardagen och servera familjen en supergod bulgurbowl med kryddiga nötfärskoftas i kväll! Vi kokar bulgur med kycklingbuljong för extra smak och kryddar koftafärsen med souvlakimix och senap. Sedan toppar vi hela härligheten med en smakrik tomat- och paprikasås, svalkande yoghurt och färsk salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
170 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
8 g
Souvlaki-kryddmix
12.5 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
225 g
Nötfärs
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
8 g
Kycklingbuljong
1 st
Vitlöksklyfta
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
1 st
Paprika
1 st
Salladslök
½ paket
Tomatpassata
5 dl
Vatten till bulgur
½ tsk
Salt till bulgur
1
Ägg till köttbullar
½ tsk
Salt till köttbullar
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås
½ tsk
Salt till sås
½ tsk
Socker till sås
Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur, hälften av kycklingbuljongen och salt och sänk till medellåg värme.
Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda nötfärs, ägg, senap, hälften av souvlakikryddmixen, ströbröd och salt i en stor skål.
Forma färsen till 8 cm långa koftas med fuktiga händer (3 per person).
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek koftas, vänd dem regelbundet, i 12–14 min, eller tills brynta och genomstekta. Sänk till medelvärme när de är brynta.
Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika och vitlök i 2 min.
Tillsätt tomatpuré, resten av souvlakikryddmixen och kycklingbuljongen, vatten, salt, socker och en nypa peppar. Sänk till medellåg värme och sjud i 5 min, eller tills tjocknat.
Vänd ner koftas i såsen.
Lägg upp bulgur i djupa tallrikar och toppa med koftas och sås.
Ringla över yoghurt och strö över salladslök.