Bulgurbowl och kryddiga nötfärskoftas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl och kryddiga nötfärskoftas

Bulgurbowl och kryddiga nötfärskoftas

med tomat- och paprikasås och yoghurt

Förgyll vardagen och servera familjen en supergod bulgurbowl med kryddiga nötfärskoftas i kväll! Vi kokar bulgur med kycklingbuljong för extra smak och kryddar koftafärsen med souvlakimix och senap. Sedan toppar vi hela härligheten med en smakrik tomat- och paprikasås, svalkande yoghurt och färsk salladslök.

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

170 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

8 g

Souvlaki-kryddmix

12.5 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

225 g

Nötfärs

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

8 g

Kycklingbuljong

1 st

Vitlöksklyfta

15 g

Senap

(Innehåller Senap)

1 st

Paprika

1 st

Salladslök

½ paket

Tomatpassata

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten till bulgur

½ tsk

Salt till bulgur

1

Ägg till köttbullar

½ tsk

Salt till köttbullar

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

½ tsk

Socker till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3092 kJ
Energi (kcal)739 kcal
Fett33.6 g
varav mättat13.2 g
Kolhydrater70.5 g
varav socker8.8 g
Protein39.5 g
Salt8.7 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur, hälften av kycklingbuljongen och salt och sänk till medellåg värme.

Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär salladslök i tunna skivor.

Gör koftas
3

Blanda nötfärs, ägg, senap, hälften av souvlakikryddmixen, ströbröd och salt i en stor skål.

Forma färsen till 8 cm långa koftas med fuktiga händer (3 per person).

Stek koftas
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek koftas, vänd dem regelbundet, i 12–14 min, eller tills brynta och genomstekta. Sänk till medelvärme när de är brynta.

Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika och vitlök i 2 min.

Tillsätt tomatpuré, resten av souvlakikryddmixen och kycklingbuljongen, vatten, salt, socker och en nypa peppar. Sänk till medellåg värme och sjud i 5 min, eller tills tjocknat.

Vänd ner koftas i såsen.

Servera
6

Lägg upp bulgur i djupa tallrikar och toppa med koftas och sås.

Ringla över yoghurt och strö över salladslök.