Ikväll lagar vi ljuvliga köftebiffar som får en spännande twist av att färsen innehåller kryddblandningen Panamat och vitlök. Ett färgstarkt och inbjudande tillbehör är granatäppletabbouleh med bulgur, gurka, tomat och spenat. Vi toppar med krämig yoghurt och vackert grön mynta, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Panamat
250 g
Blandfärs
12.5 g
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 portionspåse
Mynta
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Gurka
½ st
Granatäpple
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Tomat
4 dl
Vatten (steg 1)
1 st
Ägg (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 1)
Koka upp en kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].
Tillsätt bulgur och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och koka i 9-10 min, eller tills 'al dente'.
Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda blandfärs, Panamat, ägg [1 st | 2 st], panko [½ påse, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vitlök i en skål. Krydda med peppar.
Rulla färsen till 3 avlånga biffar per person
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar, vänd dem regelbundet, i 2-3 min, eller tills brynta.
Sänk till medelvärme och stek dem i 6-7 min, eller tills genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Finhacka gurka och mynta.
Tärna tomat i 2 cm stora bitar.
Skölj spenat.
Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] med händerna så kärnorna lossnar, och dela den sen på mitten. Lossna kärnorna med händerna i en skål med vatten. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna i vatten förhindrar du att köket färgas rosa!
Blanda färdig bulgur med gurka, tomat, spenat och granatäpple i en stor skål. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Lägg upp granatäppletabbouleh i skålar och toppa med biffar.
Servera med yoghurt och garnera med mynta.