HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBrynta Köfte
topBanner
Brynta köfte

Brynta köfte

med granatäppletabbouleh och mild yoghurt

Ikväll lagar vi ljuvliga köftebiffar som får et spännande twist av att färsen innehåller Panamat och vitlök. Ett färgstarkt och inbjudande tillbehör är granatäppletabbouleh med bulgur, gurka, tomat och spenat. Vi toppar med krämig yoghurt och vackert grön mynta, och så är maten färdig!

Taggar:Under 650 kcal
Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

250 g

Blandfärs

15 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

1 portionspåse

Mynta

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

½ st

Granatäpple

60 g

Spenat

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

1 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten* (steg 1)

1 st

Ägg* (steg 2)

½ tsk

Salt* (steg 2)

1 tsk

Salt* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)640.925 kcal
Energi (kJ)2681.6301 kJ
Fett32.681 g
varav mättat14.6 g
Kolhydrater46.4616 g
varav socker13.4 g
Protein34.701 g
Salt4.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min, eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulguri kastrullen.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Blanda blandfärs, Panamat, ägg* [1 st | 2 st], panko [½ paket, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och vitlök i en skål. Krydda med peppar*. Rulla färsen till 3 avlånga biffar per person (6 cm x 2,5 cm).

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar, vänd dem regelbundet, tills de har fått en jämn stekyta, 11-12 min. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Finhacka gurka. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Finhacka mynta. Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] med händerna (det hjälper kärnorna att lossna) och halvera det. Håll granatäpple i en stor skål med vatten och använd fingrarna för att lossa kärnorna. Häll av vattnet från kärnorna, och ta släng det vita fruktköttet. TIPS: Att lossa kärnorna i vatten förhindrar att köket färgas rosa!

5

Skölj spenat. Blanda färdig bulgur med gurka, tomat, spenat och granatäpple i en stor skål. Krydda med salt* [1 tsk | 2 tsk] och peppar*.

6

Lägg upp granatäppletabbouleh i skålar och toppa med biffar. Servera med yoghurt och garnera med mynta.