HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBrynt Fläskytterfilé
topBanner
Brynt fläskytterfilé

Brynt fläskytterfilé

med krämig svampsås och grön gurksalsa

Servera familjen fläskytterfilé, som först bryns på stekpannan, och sen rostas till perfektion i ugnen. Spännande och vackert tillbehör är potatismos som får gyllene färg av morötter, och en krämig sås med lök, vitlök, champinjoner, rosmarin, grädde och buljong. Vi serverar kvällens härligheter med en grön gurksalsa med persilja.

Taggar:Under 650 kcal
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Bakpotatis

100 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 st

Gurka

200 g

Champinjoner

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rosmarin

4 g

Köttbuljong

300 g

Fläskytterfilé

1 st

Lök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 2)

2 msk

Mjölk (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)647 kcal
Energi (kJ)2708 kJ
Fett28.34 g
varav mättat13.8 g
Kolhydrater56.04 g
varav socker13.2 g
Protein42 g
Salt2.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med lättsaltat vatten*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda köttet med en nypa salt*. Bryn i 1-2 min per sida. Placera det på en plåt med bakplåtspapper och rosta överst i ugnen i 12-13 min. Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering. 

2

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Koka potatis och morot i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis och morot i kastrullen. Mosa tillsammans med smör* [1 msk | 2 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar*. Ställ åt sidan under lock för att hålla på värmen.

3

Grovhacka svamp. Skiva lök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Plocka och finhacka rosmarinblad [1/2 st | 1 st].

4

Hetta upp en skvätt olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på hög värme. Stek lök och vitlök i 1-2 min. Tillsätt svamp och rosmarin och stek i ytterligare 4-5 min tills brynt. Sänk till medelvärme, och tillsätt matlagningsgrädde och köttbuljong. Sjud i 2-3 min, tills såsen har tjocknat. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock. 

5

Grovhacka gurka. Finhacka persilja. Blanda gurka och persilja i en liten skål och krydda med peppar*. Skär kött i 2 cm skivor.

6

Lägg upp potatismos, kött, svampsås och gurksalsa på tallrikar.