Brynt fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brynt fläskkotlett

Brynt fläskkotlett

med bakade grönsaker och krämig pestodressing

Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi rostar potatis och rotfrukter tillsammans med vår aromatiska kryddblandning som vi kallar för Vitlöksflörter. Samtidigt som de sköter sig själv i ugnen steker vi fläskkotlett, som vi först har marinerat. Vi serverar kött, potatis och grönsaker med vackert grön pestodressing och rostade sesamfrön.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

½ st

Zucchini

1 st

Rödbeta

1 st

Palsternacka

1 st

Lök

4 g

Vitlöksflörter

250 g

Skivad fläskkotlett

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

50 g

Krämig pestodressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2504 kJ
Energi (kcal)598 kcal
Fett21.9 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater69.6 g
varav socker16.9 g
Protein34.4 g
Salt1.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Tärna rödbeta, palsternacka och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. 

Placera rotfrukter och lök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka. 

Marinera kött
2

Blanda kött, Jorden runt, en nypa salt och peppar i en stor skål.

Skölj spenat. 

Skär zucchini [½ st, 2P] i 1 cm breda halvmånar. 

Tillsätt zucchini
3

Tillsätt zucchini till plåten när det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på hög värme när det återstår 5 min av rotfrukternas tillagningstid.

Stek kött i 1-2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt spenat
5

Blanda spenat med rostade rotfrukter på plåten.

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp rostade rotfrukter med spenat på tallrikar.

Toppa med kött och en klick pestodressing.