HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBrynt Fläskkotlett
topBanner
Brynt fläskkotlett

Brynt fläskkotlett

med bakade grönsaker och krämig pestodressing

Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi rostar potatis och rotfrukter tillsammans med vår aromatiska kryddblandning som vi kallar för Vitlöksflörter. Samtidigt som de sköter sig själv i ugnen steker vi fläskkotlett, som vi först har marinerat. Vi serverar kött, potatis och grönsaker med vackert grön pestodressing och rostade sesamfrön.

Taggar:Under 650 kcal
Allergener:äggsenapsesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Rotfruktsmix

500 g

Potatis

1 st

Lök

4 g

Vitlöksflörter

250 g

Fläskkotlett, skivad

4 g

Jorden Runt

(Innehållerägg, senap)

110 g

Zucchini

10 g

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

60 g

Spenat

50 g

Krämig pestodressing

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)641 kcal
Energi (kJ)2680 kJ
Fett24.27 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater68.83 g
varav socker14.1 g
Protein35.52 g
Salt1.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär lök i 2 cm breda klyftor. Tärna rotfrukter och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Vitlöksflörter, en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i toppen av ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene och mjuka.

2

Blanda kött, Jorden runt, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Skölj spenat. 

3

Skär zucchini [½ st, 2P] i 1 cm breda halvmånar. Tillsätt zucchini till plåten när det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid. Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Tillsätt sesamfrön och rosta i 3-4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid. Stek fläskkotlett 1-2 min på varje sida, eller tills genomstekt. TIPS: Om köttet är färdiglagat innan grönsakerna kan du låta det vila i ett foliepaket tills det ska serveras.

5

Blanda spenat med rostade rotfrukter på plåten. Skär köttet i tunna skivor.

6

Lägg upp rostade rotfrukter med spenat på tallrikar. Toppa med fläskkotlett och en klick krämig pestodressing. Garnera med sesamfrön.