Brynt fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brynt fläskkotlett

Brynt fläskkotlett

med bakade grönsaker och krämig pestodressing

Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi rostar potatis och rotfrukter tillsammans med vår aromatiska kryddblandning som vi kallar för Vitlöksflörter. Samtidigt som de sköter sig själv i ugnen steker vi fläskkotlett, som vi först har marinerat. Vi serverar kött, potatis och grönsaker med vackert grön pestodressing och rostade sesamfrön.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Rotfruktsmix

500

Potatis

1

Lök

4

Vitlöksflörter

250

Skivad fläskkotlett

4

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

½

Zucchini

10

Sesamfrön

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

50

Krämig pestodressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)641 kcal
Energi (kJ)2680 kJ
Fett24.27 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater68.83 g
varav socker14.1 g
Protein35.52 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär lök i 2 cm breda klyftor. Tärna rotfrukter och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Vitlöksflörter, en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i toppen av ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene och mjuka.

Marinera kött
2

Blanda kött, Jorden runt, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Skölj spenat. 

Tillsätt zucchini
3

Skär zucchini [½ st, 2P] i 1 cm breda halvmånar. Tillsätt zucchini till plåten när det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid. Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Tillsätt sesamfrön och rosta i 3-4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid. Stek fläskkotlett 1-2 min på varje sida, eller tills genomstekt. TIPS: Om köttet är färdiglagat innan grönsakerna kan du låta det vila i ett foliepaket tills det ska serveras.

Tillsätt spenat
5

Blanda spenat med rostade rotfrukter på plåten. Skär köttet i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp rostade rotfrukter med spenat på tallrikar. Toppa med fläskkotlett och en klick krämig pestodressing. Garnera med sesamfrön.