Skip to main content
Grön powerpasta och kyckling
Grön powerpasta och kyckling

Grön powerpasta och kyckling

med morotsstavar och äppelklyftor

Vår krämiga kyckling- och broccolipasta är perfekt för både hungriga föräldrar och kräsna barn. Broccolin gömmer sig i den mixade såsen som blir extra krämig med matlagningsgrädde och dagens gröna tillbehör är barnvänliga äpple- och morotsstavar.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk
Egg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Rigatoni

250 g

Broccoli

150 ml

Matlagningsgrädde

4 g

Vitlöksflörter

300 g

Kycklinginnerfilé

4 g

Kycklingbuljong

20 g

Finriven ost

1 st

Äpple

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

2 dl

Sparat pastavatten

Näringsvärden

Energi (kJ)3530 kJ
Energi (kcal)844 kcal
Fett31.2 g
varav mättat20.1 g
Kolhydrater83.9 g
varav socker19.6 g
Kostfiber9.5 g
Protein54.6 g
Salt2.5 g
Calcium0.4 mg

Instruktioner

Koka broccoli
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Koka broccoli i 5–7 min, eller tills mjuk.

Skopa upp färdigkokt broccoli och ställ åt sidan i en hög behållare.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten

Förbered frukt och grönt
2

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i klyftor.

Skär morot (oskalad) i 1 cm tjocka stavar.

Koka pasta
3

Koka pasta i 11–12 min i samma kastrull som broccolin, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek kyckling
4

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med Vitlöksflörter, salt och en nypa peppar.

Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
5

Tillsätt sparat pastavatten, matlagningsgrädde, kycklingbuljong och en nypa salt och peppar till behållaren med broccoli. Mixa med stavmixer tills slätt.

Vänd ner broccolisås i kastrullen med pasta. Sjud i 1 min, eller tills genomvarmt.

TIPS: Använd en potatismosare för att mosa såsen till en rustik konsistens om du inte har en mixer.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar och toppa med kyckling.

Strö över riven ost och servera med äpple- och morotsstavar.