Skip to main content
Pankopanerad kolja
Pankopanerad kolja

Pankopanerad kolja

med tartarsås och kålrabbisallad

Panerad fisk brukar gå hem hos både stora och små, och den här smarriga rätten är inget undantag. Vi steker pankopanerad kolja gyllene och spröd och serverar den med ugnsrostad klyftpotatis och en krispig sallad med kålrabbi och päron. Sist men inte minst svänger vi ihop en klassisk tartarsås med syltad schalottenlök, dragon och majonnäs att doppa både fisk och potatis i.

Taggar:
Mjölkfri
Laga mig först
Allergener:
Gluten
Hvede
Senf
Egg
Pesce

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

25 g

Pankoströbröd

½ st

Schalottenlök

50 g

Majonnäs

500 g

Potatis

250 g

Kolja

1 st

Dragon

½ st

Kålrabbi, vit

1 st

Sallad

½ st

Päron

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Socker till inläggning

¼ msk

Olja till sallad

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)3252 kJ
Energi (kcal)777 kcal
Fett32.1 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater78.8 g
varav socker12.3 g
Kostfiber13.8 g
Protein44.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.5 g
Potassium1150 mg

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda tartarsås
2

Under tiden, finhacka scahlottenlök.

Skär citron i klyftor.

Plocka och finhacka dragonblad.

Blanda schalottenlök, salt, socker och en skvätt citronsaft i en liten skål och ställ åt sidan.

Rör ner dragon och majonnäs i skålen precis innan servering.

Blanda sallad
3

Ansa och grovhacka sallad.

Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Blanda sallad, kålrabbi, päron och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Rör ner olivolja och en skvätt citronsaft precis innan servering.

Panera fisk
4

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Häll panko i en tredje djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, sallad och potatis på tallrikar.

Servera med tartarsås.