topBanner
Bibimbap

Bibimbap

med köttfärs, pak choi och svamp

Denna koreanska nationalrätt har utvecklats och förfinats under 1000 år. Vanliga människor åt bibimbap på nyårskvällen för att bli av med rester inför det nya året - lösningen var helt enkelt att lägga alltsammans i en skål och blanda. Vi behöver dock inget nyår för att ha en anledning till att laga bibimbap. Vår version stoltserar med köttfärs marinerad i vitlök och ingefära, som tillsammans med jasminriset förhöjer smaken på de vitaminrika grönsakerna.

Allergener:glutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

250 g

Nötfärs

200 g

Champinjoner

1 st

Salladslök

2 st

Morot

1 st

Ingefära

2 st

Vitlöksklyfta

12.5 ml

Vitvinsvinäger

25 g

Ketchup

10 g

Sriracha

200 g

Pak choi

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2511 kJ
Energi (kcal)600 kcal
Fett15 g
varav mättat6 g
Kolhydrater77 g
varav socker22 g
Protein37 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skiva svamp tunt. Skiva salladslök tunt - håll de vita och gröna delarna separat. Riv morot i långa strimlor med en potatisskalare. Grovhacka pak choi. Finriv ingefära och pressa vitlök.

3

Blanda den vita salladslöken med vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P] och en nypa salt* i en skål. Ställ åt sidan. Blanda ketchup, sojasås och sriracha [1/2 paket, 2P] i ytterligare en skål.

TIPS: Srirachan är stark, så tillsätt försiktigt efter smak!

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek morot och svamp i 3-5 min, eller tills mjuka. Tillsätt pak choi, vitlök och ingefära. Stek i 1 min.Lägg över till en skål och täck över.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek nötfärs i 3-4 min. Höj till hög värme och stek i 3 min tills köttfärsen är brynt och krispig. Ta stekpannan av värme och tillsätt grönsakerna och srirachasåsen. Rör om tills uppvärmt, och smaka av med salt* och peppar*.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

6

Häll av lagen från salladslöken. Fördela riset i djupa skålar. Placera sedan köttet, grönsaker och picklad salladslök ovanpå. Garnera med den gröna salladslöken.