BBQ-marinerad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marinerad fläskytterfilé

BBQ-marinerad fläskytterfilé

med rostad spetskål och krispig prosciutto

Här bjuder vi på en allsidig och spännande rätt, perfekt till helgen, eller till att piffa upp en vardagskväll. Ljuvlig fläskytterfilé marineras i BBQ-sås, och rostas sen till perfektion. I ugnen är där också plats spetskål, som rostas med smör och ost, och sen toppas med krispig prosciutto. Fantastiska tillbehör är krispig klyftpotatis och krämig gräslöksdressing.

Taggar:
Proteinrik
Allergener:
Sulfiter
Senap
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskytterfilé

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

500

Potatis

50

Prosciutto

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

400

Spetskål

40

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Oregano

1

Gräslök

1

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1.5

Smör (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)842 kcal
Energi (kJ)3522 kJ
Fett39 g
varav mättat21.5 g
Kolhydrater66.8 g
varav socker17.1 g
Protein57.1 g
Salt6.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). 

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Mamas favorit, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene. 

Rosta kött
2

Under tiden, blanda BBQ-sås, sojasås och Ay Cajun-ba i en medelstor skål. Vänd i köttet så det täcks.  

Placera kött på en plåt med bakplåtspapper och häll över resterande marinad. 

Rosta i ugnen i 14-18 min, eller tills brynt och genomstekt. Låt sedan köttet vila i ett foliepaket tills servering.  

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten. 

Rosta spetskål
3

Smält smör [11/2 spsk I 3 spsk] i mikron eller i en liten kastrull. 

Skär spetskål i klyftor (2 per person) och placera den i en ugnsform. 

Ringla över smält smör, strö över ost och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.  

Baka i ugnen i 20-30 min, eller tills gyllene och mör.

Förbered dressing
4

Under tiden, plocka oreganoblad. 

Finhacka gräslök. 

Blanda gräslök, gräddfil, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Rosta prosciutto
5

Placera prosciutto på plåten du använde till kött när det återstår 10 min av spetskålens tillagningstid. 

Rosta i ugnen i 8-10, eller tills krispig.  

Skär köttet i skivor.

Servera
6

Lägg upp BBQ-marinerad fläskytterfilé, rostad spetskål och klyftpotatis på tallrikar.  

Ringla över kvarvarande marinad över köttet och smula prosciutto över spetskål, 

Strö över oregano. 

Servera med gräslöksdressing.