topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-glaserad vegofärs

BBQ-glaserad vegofärs

med rå majsslaw och srirachamajonnäs

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll steker vi vegofärs och morot med cajunkryddor, BBQ-sås och grönsaksbuljong. Vi serverar vår BBQ-glaserad vegofärs med fluffigt ris, rå 'majsslaw' med kål, salladslök, lime och koriander, och en spicy srirachamajonnäs.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Supersnabb
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Selleri
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 burk

Majs

½ st

Lime

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Morot

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

150 g

Långkornigt vitt ris

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3238 kJ
Energi (kcal)774 kcal
Fett31.8 g
varav mättat3.7 g
Kolhydrater91.3 g
varav socker20.1 g
Protein25 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl]. 

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte. 

Stek vegofärs
2

Riv morot (oskalad) grovt.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs, morot och Ay Cajun-ba i 4-5 min, eller tills lätt brynt.

Rör i BBQ-sås, grönsaksbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [1/2 dl | 1 dl]. 

Gör majsslaw
3

Under tiden, häll av majs.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda kål, salladslök, majs, en skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
4

Lägg upp ris, vegofärs och majsslaw i skålar. 

Toppa med srirachamajonnäs.