
Korv är ett säkert kort som brukar gå hem hos både stora och små, och den här rätten är inget undantag. Men i kväll tar vi vår korv till nästa nivå med en härlig BBQ-glasering med karamelliserad rödlök och serverar den med kokt potatis som smaksätts med persilja och majonnäs. Vi serverar också en smarrig kålsallad med äpple och citron som grönt tillbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
150 g
Kålmix
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
400 g
Småpotatis
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Senap, Sulfiter)
320 g
Korv
1 st
Lök
1 st
Äpple
1 st
Bladpersilja
¼ tsk
Salt till potatis
½ msk
Olja till karamelliserad lök
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
1 msk
Olja till sallad
½ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Socker till sallad
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till dressing

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med salt och en nypa peppar.
Sätt åt sidan under lock.

Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt vatten, socker och en nypa salt och stek i ytterligare 3–5 min, tills karamelliserad.
Lägg över i en skål och ställ åt sidan.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Halvera citron.
Blanda olivolja, citronsaft, salt och socker i en stor skål.
Vänd ner äpple och kålmix i skålen och ställ åt sidan.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek korv i 4–6 min, eller tills genomstekt.
Tillsätt BBQ-sås och karamelliserad lök, rör om och stek i 1–2 min, tills genomvarmt.

Under tiden, finhacka persilja.
Blanda persilja, majonnäs och salt med kokt potatis precis innan servering.

Lägg upp potatis, sallad och korv på tallrikar.
Toppa korv med resterande BBQ-sås.