Skip to main content
Snabb Sloppy Joe på BBQ-kryddad nötfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb Sloppy Joe på BBQ-kryddad nötfärs

Snabb Sloppy Joe på BBQ-kryddad nötfärs

med gouda och krispig kålsallad

Sloppy Joe är en amerikansk rätt och består av nötfärs i tomatsås som serveras i hamburgerbröd. Med vår enkla variant blir det en snabb middag som hela familjen kommer att gilla. Vi serverar våra Sloppy Joes med riven gouda, gurka och en krispig kålsallad.

Taggar:
Supersnabb
10 min prep
Snabb
Allergener:
Ägg
Soja
Sulfiter
Senap
Gluten
Mjölk
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

225 g

Nötfärs

5 g

BBQ-kryddmix

(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)

35 g

Tomatpuré

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

1 st

Gurka

75 g

Rödkål, förskuren

50 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

75 g

Förskuren spetskål

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Smör till sås

1 msk

Vatten till sås

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3657 kJ
Energi (kcal)874 kcal
Fett47.9 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater68.8 g
varav socker26.5 g
Protein39.6 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Stek färs
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Finhacka lök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt nötfärs, lök, BBQ-kryddmix, salt och en nypa peppar. Stek i 4–5 min, eller tills färsen är brynt.

Tillsätt tomatpuré, smör, BBQ-sås, worcestershiresås och vatten och sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm bröd
2

Under tiden, dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Blanda sallad
3

Skär gurka i tunna skivor.

Blanda rödkål, spetskål, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
4

Fyll bröd med BBQ-färs toppad med gouda och gurka.

Servera med kålsallad.