
Sloppy Joe är en amerikansk rätt och består av nötfärs i tomatsås som serveras i hamburgerbröd. Med vår enkla variant blir det en snabb middag som hela familjen kommer att gilla. Vi serverar våra Sloppy Joes med riven gouda, gurka och en krispig kålsallad.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Lök
225 g
Nötfärs
5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)
35 g
Tomatpuré
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Senap)
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
1 st
Gurka
75 g
Rödkål, förskuren
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
75 g
Förskuren spetskål
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Smör till sås
1 msk
Vatten till sås
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka lök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt nötfärs, lök, BBQ-kryddmix, salt och en nypa peppar. Stek i 4–5 min, eller tills färsen är brynt.
Tillsätt tomatpuré, smör, BBQ-sås, worcestershiresås och vatten och sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Under tiden, dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.
Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Skär gurka i tunna skivor.
Blanda rödkål, spetskål, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Fyll bröd med BBQ-färs toppad med gouda och gurka.
Servera med kålsallad.