
Gör denna rätt en dag när ni är extra hungriga - kombinationen pasta, bacon och ost är en mättande trio. Vi frestar med den amerikanska klassikern mac n cheese, som vi blandar med broccoli och toppar med bacon. En fin konstrast till den tunga maten är en frisk grönsallad med tomater och solroskärnor.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
140 g
Bacon, tärnad
1 paket
Rigatoni
100 g
Mozzarella, strimlad
(Innehåller: Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
½ paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
250 g
Broccoli
1 st
Gräslök
4 g
Vitlöksflörter
60 g
Salladsmix
1 st
Tomat
10 g
Solroskärnor
1.5 msk
Smör (steg 3)
1 msk
Vetemjöl (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 4)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'. Skär broccoli i 2 cm buketter. Tillsätt broccoli till kastrullen när det återstår 3 min av pastans tillagningstiden. Spara lite pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan, innan du häller av vattnet. Lägg tillbaka pasta och broccoli i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene. Överför bacon till en tallrik med hushållspapper. Skölj av stekpannan.

Finhacka gräslök. Skär tomat i klyftor. Smält smör* [11/2 msk | 3 msk] i stekpannan på medelvärme. Rör i vetemjöl* [1 msk | 2 msk] och Vitlöksflörter och värm tills bubblig och lätt mörknad, 1-2 min. TIPS: Blandningen kommer att ha en tjock konsistens.

Sänk till medellåg värme och tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] lite i taget under omrörning till stekpannan. Tillsätt sen pastavatten [1 dl | 2 dl], salt* [1/2 tsk | 1 tsk], mozzarella och finriven ost. Värm tills osten har smält och såsen har tjocknad, 1-2 min. Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen är för tjock. Smaka av med salt* och peppar*.

Tillsätt broccoli, pasta och hälften av baconen till stekpannan med sås och blanda väl. Skölj salladsmix. TIPS: För 4P, om det inte finns plats i stekpannan kan du blanda allt i kastrullen med pasta och broccoli.

Lägg bacontoppad mac n cheese med blancherad broccoli på tallrikar. Toppa med resterande bacon, gräslök och nymalen peppar* (om du har en pepparkvarn). Lägg upp salladsmix och tomat vid sidan av. Toppa dem med solroskärnor [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar*, och eventuellt en skvätt olivolja*.