topBanner
Asiatiska laxkakor

Asiatiska laxkakor

med nudlar och grönsaker

Visst ska vi ha fisk! Vi vågar nästan lova att hela familjen kommer att älska dessa underbart goda laxkakor som får oemotståndlig smak av en massa härliga ingredienser. Den finhackade laxen blandar vi med lime zest, koriander, vitlök, ingefära, panko, majonnäs och en skvätt limejuice. Supergott tillbehör är stekt morot och zucchini som blandas med nudlar, sataysås och sojasås. Ni ska inte räkna med några rester!

Allergener:äggsenapfiskglutenjordnöttersojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

1 st

Lime, ekologisk

1 påse

Koriander

250 g

Laxfilé

(Innehållerfisk)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

150 g

Fullkornsnudlar

(Innehållergluten)

½ st

Chili

1 st

Morot

1 st

Zucchini

50 g

Sataysås

(Innehållerfisk, gluten, jordnötter, soja)

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 3)

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3317 kJ
Energi (kcal)793 kcal
Fett33 g
varav mättat5 g
Kolhydrater82 g
varav socker12 g
Kostfiber9 g
Protein40 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en kastrull med vatten*. Finhacka ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök. Riv en generös nypa limezest, och skär sen lime i klyftor. Finhacka koriander (spara lite till garnering). Dutta laxen torr med hushållspapper, ta bort skinnet och skär lax i små bitar. TIPS: Ju mindre bitar du skär laxen i, desto bättre, så blandas den bättre med övriga ingredienser.

2

Blanda koriander, vitlök, ingefära, lax, panko, majonnäs, hälften av limezesten och en skvätt limejuice i en stor skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda väl och forma till 2 laxkakor per person, ca 3-4 cm höga. TIPS: Gör inte dem för tunna, då håller inte färsen ihop.

3

Hetta upp en klick smör* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek laxkakor i 2-3 min per sida, tills gyllene och genomstekta. Sätt åt sidan täckta med folie. VIKTIGT: Laxkakorna är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten

4

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet medan du steker laxkakorna. Koka i 1 min, eller tills de är 'al dente'. Häll av vattnet och ringla över lite olivolja*. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Skär morot (oskalad) och zucchini i 1 cm stora bitar.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja på hög värme i stekpannan. Fräs morot och zucchini i 1-2 min. Rör ner nudlar, sataysås [1/2 paket, 2P], sojasås, juicen från en halv lime och resterande limezest. Blanda väl. Krydda med salt* och peppar*.

6

Servera nudlar och grönsaker i djupa tallrikar. Toppa med laxkakor och garnera med sparad koriander och chili.