
Ikväll frestar vi med en snabblagad vegetarisk bowl med asiatiska smaker. Vi steker vegofärs med sweet chilisås, sojasås och ingefära. Sen bygger vi vår bowl med fluffigt ris, vegofärs, ponzu-kålsallad med morot och gurka, och så toppar vi med rostad lök, jordnötter och asiatisk majonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
160
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
5
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
25
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)
150
Långkornigt vitt ris
20
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
½
Rostad lök
(Innehåller: Gluten)
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Soja, Senap, Ägg, Vete, Sesam)
40
Sweet chilisås
1
Morot
15
Ponzudressing
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete, Sulfiter)
1
Gurka
75
Rödkål, förskuren
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
1
Olivolja (steg 2)
1
Vatten (steg 3)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs och Ginger Ninja i 3-4 min, eller tills lätt brynt.
Under tiden, skär gurka i tunna halvmånar.
Riv morot (oskalad) grovt.

Blanda kål, morot, gurka och ponzudressing i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Ställ åt sidan.
Rör i sweet chilisås, sojasås och vatten [1 msk | 2 msk] i stekpannan med vegofärs. Sjud i 1 min, tills genomvarmt.

Lägg upp ris i skålar och toppa med vegofärs och ponzu-kålsallad.
Strö över rostad lök [½ paket, 2P] och jordnötter.
Servera med asiatisk majonnäs.