Asiatisk vegofärs-bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk vegofärs-bowl

Asiatisk vegofärs-bowl

med ponzu-kålsallad och asiatisk majonnäs

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll frestar vi med en snabblagad vegetarisk bowl med asiatiska smaker. Vi steker vegofärs med sweet chilisås, sojasås och ingefära. Sen bygger vi vår bowl med fluffigt ris, vegofärs, ponzu-kålsallad med morot och gurka, och så toppar vi med rostad lök, jordnötter och asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Supersnabb
Klimatsmart
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Senap
Ägg
Vete
Jordnötter
Sesam
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 paket

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

½ st

Rostad lök

(Innehåller Gluten)

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

40 g

Sweet chilisås

1 st

Morot

15 ml

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

1 st

Gurka

75 g

Rödkål, förskuren

150 g

Jasminris

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3416 kJ
Energi (kcal)816 kcal
Fett38.5 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater88.8 g
varav socker21.7 g
Protein25.4 g
Salt6.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Stek vegofärs
2

Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs och Ginger Ninja i 3–4 min, eller tills lätt brynt.

Under tiden, skär gurka i halvmånar. 

Riv morot (oskalad) grovt. 

Gör ponzu-kålsallad
3

Blanda kål, morot, gurka och ponzudressing i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Ställ åt sidan.

Rör i sweet chilisås, sojasås och vatten [1 msk | 2 msk] i stekpannan med vegofärs.

Sjud i 1 min, tills genomvarmt.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med vegofärs och ponzu-kålsallad. 

Strö över rostad lök [½ paket, 2P] och jordnötter. 

Servera med asiatisk majonnäs.