Skip to main content
Asiatisk torsk ”en papillote”
Asiatisk torsk ”en papillote”

Asiatisk torsk ”en papillote”

med kokos- och citrongräsris

Det franska uttrycket ”en papillote” innebär att man tillagar maten i ett paket i ugnen. Det gör torsken i kvällens recept extra saftig och god! Vi smaksätter fisken med en sås på soja, ingefära, chili, citrusfrukt och vitlök och serverar den med jasminris som kokats med riven kokos och citrongräs. Med en snabb sallad på gurka, rödkål, morot och färsk mynta och koriander att garnera med blir måltiden komplett.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Soja
Fisk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

150 g

Jasminris

1 st

Citrongräs

10 g

Ingefärspasta

1 st

Mynta & koriander

½ st

Gurka

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja)

½ st

Chili

1 st

Vitlöksklyfta

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

1 st

Morot, Julienne

37.5 g

Rödkål, förskuren

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till stekning

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Vatten till sås

2 tsk

Socker till sås

1 msk

Olja till sås

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till grönsaker

Näringsvärden

Energi (kJ)2692 kJ
Energi (kcal)643 kcal
Fett21.9 g
varav mättat9.8 g
Kolhydrater82.8 g
varav socker12.9 g
Protein34.2 g
Salt4.4 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Banka citrongräs med en träsked.

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs citrongräs och kokos i 1–2 min, eller tills väldoftande och brynt.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. Plocka bort citrongräs.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered sås
2

Under tiden, halvera citrusfrukt.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Blanda chili, en skvätt citrusfruktsaft, vitlök, ingefärspasta, vatten, socker, sojasås och olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper och ringla över sojablandning.

Vik över bakplåtspappret till ett paket och vik in ändarna.

Ugnsstek fisk
4

Tillaga fisk i ugnen i 12–15 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sallad
5

Under tiden, skär gurka i skivor.

Finhacka mynta och koriander.

Blanda morot, rödkål, gurka och salt i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp gurksallad och fisk på tallrikarna.

Skeda sås från paketet över fisk.

Toppa rätten med hackade örter.