Skip to main content
Asiatisk nötfärsbowl

Asiatisk nötfärsbowl

med citrongräsris och sesamfrön

I kväll gör vi en underbar nötfärsbowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka citrongräsris. Samtidigt steker vi nötfärs och pak choi tillsammans med sojasås, hoisinsås och limesaft. Vi toppar vår kryddiga nötfärsbowl med sesamfrön, thaibasilika och srirachamajonnäs.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lime

225 g

Nötfärs

1 st

Pak choi

30 g

Hoisinsås

(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete)

1 st

Citrongräs

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

½ st

Thaibasilika

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3418 kJ
Energi (kcal)817 kcal
Fett39.7 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater81.8 g
varav socker10 g
Kostfiber4.7 g
Protein32 g
Salt5.3 g
Potassium266 mg
Calcium57.3 mg
Iron1 mg

Instruktioner

Förbered citrongräs
1

Banka citrongräs med en kavel.

Koka ris
2

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs citrongräs i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

Plocka bort citrongräs.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
3

Under tiden, hacka thaibasilika.

Riv morot (oskalad) grovt.

Skär lime i klyftor.

Grovhacka pak choi.

Stek nötfärs
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.

Tillsätt pak choi
5

Rör ner pak choi, sojasås, hoisinsås, salt, en nypa peppar och en generös skvätt limesaft i stekpannan.

Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat och pak choi har mjuknat.

Servera
6

Lägg upp citrongräsris, morot och nötfärs i skålar.

Toppa med sesamfrön, thaibasilika och srirachamajonnäs.

Servera med resterande limeklyftor för att pressa över rätten.