topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk nötfärsbowl

Asiatisk nötfärsbowl

med citrongräsris och rostade sesamfrön

Ikväll gör vi en underbar nötfärsbowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka citrongräsris. Samtidigt steker vi nötfärs och pak choi tillsammans med sojasås, hoisinsås och limejuice. Vi toppar vår kryddiga nötfärsbowl med sesamfrön, salladslök och srirachamajonnäs.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Morot

½ st

Lime

30 g

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

1 st

Citrongräs

1 st

Pak choi

1 st

Salladslök

150 g

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3486 kJ
Energi (kcal)833 kcal
Fett47.8 g
varav mättat13.2 g
Kolhydrater75.3 g
varav socker10.6 g
Protein32 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka citrongräsris
1

Banka citrongräs med en kavel. 
 
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. 
 
Fräs citrongräs i 1-2 min, tills väldoftande. 
 
Tillsätt vatten [21/2 dl | 5 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 
 
Plocka bort citrongräs. 
 
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
 
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
 
Grovhacka pak choi.

Hacka salladslök
3

Skär salladslök i tunna skivor.

Stek nötfärs
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
 
Stek nötfärs i 4-5 min, eller tills brynt. 
 
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.

Tillsätt pak choi
5

Tillsätt pak choi, sojasås, hoisinsås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar och en generös skvätt limejuice till stekpannan, och rör om.
 
Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat och pak choi har mjuknat.

Servera
6

Lägg upp citrongräsris, morot och nötfärs
i skålar.
 
Toppa med rostade sesamfrön, salladslök
och srirachamajonnäs.
 
Servera med resterande limeklyftor för att pressa över rätten.