Ikväll gör vi en underbar nötfärsbowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka citrongräsris. Samtidigt steker vi nötfärs och pak choi tillsammans med sojasås, hoisinsås och limejuice. Vi toppar vår kryddiga nötfärsbowl med sesamfrön, salladslök och srirachamajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Nötfärs
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)
50 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Morot
½ st
Lime
30 g
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
1 st
Citrongräs
1 st
Pak choi
1 st
Salladslök
150 g
Långkornigt vitt ris
½ msk
Olivolja (steg 1)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Banka citrongräs med en kavel.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs citrongräs i 1-2 min, tills väldoftande.
Tillsätt vatten [21/2 dl | 5 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
Plocka bort citrongräs.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Riv morot (oskalad) grovt.
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Grovhacka pak choi.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta sesamfrön i 3-4 min, tills gyllene. Lägg över till en skål.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs i 4-5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.
Tillsätt pak choi, sojasås, hoisinsås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar och en generös skvätt limejuice till stekpannan, och rör om.
Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat och pak choi har mjuknat.
Lägg upp citrongräsris, morot och nötfärs i skålar.
Toppa med sesamfrön, salladslök och srirachamajonnäs.
Servera med resterande limeklyftor.