HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Fläskwok
topBanner
Asiatisk fläskwok

Asiatisk fläskwok

med grönsaksris och färsk koriander

Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med asiatisk woksås. Vi serverar vår underbara fläskwok med färgstarkt grönsaksris med pak choi och morot, krämig svart sesammajo, koriander och limeklyftor.

Taggar:Snabb
Allergener:glutensojasesamsulfiteräggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Fläskkotlett hel

2 st

Morot

150 g

Basmatiris

200 g

Pak choi

1 st

Ekologisk lime

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, soja, sesam, sulfiter)

1 portionspåse

Koriander

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehållergluten, soja, sesam, ägg, senap)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

½ tsk

Salt* (steg 1)

1 msk

Olivolja* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)774.275 kcal
Energi (kJ)3239.5664 kJ
Fett32.123 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater82.0215 g
varav socker18.4 g
Protein39.5865 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär pak choi i tunna skivor. Riv morot. Riv limezest [1/4 tsk | 1/2 tsk] och skär sen lime i klyftor. Tärna fläskkött i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.

3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pak choi och morot i 3-4 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*, och lägg över i en skål.

4

Stek fläskkött i samma stekpanna i 3-4 min, och ta av från värme. Tillsätt asiatisk woksås, en skvätt vatten* och en skvätt limejuice när köttet är färdigstekt och låt såsen värmas upp.

5

Grovhacka koriander. Rör om i det färdigkokta riset med en gaffel, och blanda det med pak choi, morot och limezest.

6

Lägg upp ris och fläskkött på tallrikar. Toppa med sås och koriander. Servera med svart sesammajonnäs och limeklyftor.