150 g
Jasminris
25 ml
Champinjoner
½ st
Vitlöksklyfta
25 ml
Ingefära
150 g
Gurka
12.5 g
Vitvinsvinäger
(Innehållersulfiter)½ g
Morot
1 msk
Lime
2 st
Mynta & koriander
2 tsk
Sojasås
(Innehållergluten, soja)3 tsk
Majs
1 dl
Gräddfil
(Innehållermjölk)Ketchup
Chili flakes
Smör*
(Innehållermjölk)Ägg*
(Innehållerägg)Salt*
Socker*
Vatten*
MAKE NEW TRANSLATION FOR THE WHOLE RECIPE!!!Pressa vitlök. Skala och riv ingefära [2 tsk, 2 pers | 3 tsk, 4 pers]. Hetta upp en klick smör* [15 g | 30 g] och en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök, hälften av ingefäran och en stor nypa salt* i 1-2 min. Häll i kallt vatten* [300 ml | 600 ml], jasminris och en nypa salt* i kastrullen. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.
Halvera gurka på längden, skrapa bort kärnorna och skiva den tunt. Kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2 pers] tunt. Blanda gurka, chili, resterande ingefära, vitvinsvinäger och vatten* i en bunke. Smaksätt med socker* och salt*. (Se mängd för marinaden i ingredienslistan.) Rör om och sätt åt sidan och låt gurkan marineras. VIKTIGT: Ta det lugnt med chilin om du inte gillar stark mat.
Skala och riv morot i långa remsor. Kvarta champinjoner. Halvera lime och skär ena halvan i klyftor. Finhacka koriander. Finhacka myntablad (kasta stjälkar). Häll av majsen i en sil.
Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta majsen tills den börjar få svarta fläckar, 6-7 mins. Häll över majsen i en skål och ställ åt sidan. Stek nu i svampen i den torra stekpannan, 6-8 min. Tillsätt sojasås och tillaga i ytterligare 1 min.
Blanda gräddfil, ketchup, en nypa chili flakes (stark!) och smaksätt med en skvätt limejuice, salt* och peppar*. VIKTIGT: Vi rekommenderar att du kryddar dressingen försiktigt med våra chili flakes efter smak då de är väldigt starka.
Fördela ris mellan era tallrikar och toppa med svamp, chilipicklad gurka, morotsremsor och majs i varsitt hörn. Strö över mynta, koriander och dressing och krydda med en nypa salt*. Servera med limeklyftor vid sidan av.