HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsian Style Poke Bowl
topBanner
Asian Style Poke Bowl

Asian Style Poke Bowl

med sojastekta champinjoner och xx

Allergener:sulfiterglutensojamjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

25 ml

Champinjoner

½ st

Vitlöksklyfta

25 ml

Ingefära

150 g

Gurka

12.5 g

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

½ g

Morot

1 msk

Lime

2 st

Mynta & koriander

2 tsk

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

3 tsk

Majs

1 dl

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ketchup

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Ägg*

(Innehållerägg)

Salt*

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2120.5349 kJ
Energi (kcal)506.82 kcal
Fett12.89 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater80.8838 g
varav socker13.7 g
Protein14.704 g
Salt7.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

MAKE NEW TRANSLATION FOR THE WHOLE RECIPE!!!Pressa vitlök. Skala och riv ingefära [2 tsk, 2 pers | 3 tsk, 4 pers]. Hetta upp en klick smör* [15 g | 30 g] och en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök, hälften av ingefäran och en stor nypa salt* i 1-2 min. Häll i kallt vatten* [300 ml | 600 ml], jasminris och en nypa salt* i kastrullen. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.

2

Halvera gurka på längden, skrapa bort kärnorna och skiva den tunt. Kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2 pers] tunt. Blanda gurka, chili, resterande ingefära, vitvinsvinäger och vatten* i en bunke. Smaksätt med socker* och salt*. (Se mängd för marinaden i ingredienslistan.) Rör om och sätt åt sidan och låt gurkan marineras. VIKTIGT: Ta det lugnt med chilin om du inte gillar stark mat.

3

Skala och riv morot i långa remsor. Kvarta champinjoner. Halvera lime och skär ena halvan i klyftor. Finhacka koriander. Finhacka myntablad (kasta stjälkar). Häll av majsen i en sil.

4

Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta majsen tills den börjar få svarta fläckar, 6-7 mins. Häll över majsen i en skål och ställ åt sidan. Stek nu i svampen i den torra stekpannan, 6-8 min. Tillsätt sojasås och tillaga i ytterligare 1 min.

5

Blanda gräddfil, ketchup, en nypa chili flakes (stark!) och smaksätt med en skvätt limejuice, salt* och peppar*VIKTIGT: Vi rekommenderar att du kryddar dressingen försiktigt med våra chili flakes efter smak då de är väldigt starka. 

6

Fördela ris mellan era tallrikar och toppa med svamp, chilipicklad gurka, morotsremsor och majs i varsitt hörn. Strö över mynta, koriander och dressing och krydda med en nypa salt*. Servera med limeklyftor vid sidan av.