HelloFresh
Asian Style Poke Bowl

Asian Style Poke Bowl

med sojastekta champinjoner och chilipicklad gurka

Känn de varma fläktarna från den indonesiska vulkanen Ijea och förbered dig på ett kulinariskt utbrott när du sätter tänderna i vår vegetariska poké bowl. Med sojastekta champinjoner och stingande chilipicklad gurka förvandlas munnen för ett ögonblick till lava - bara för att snabbt kylas ner när den friska gräddfilen kommer till undsättning.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensojamjölksesamägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

200 g

Skogschampinjoner

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

150 g

Jasminris

½ st

Ingefära

25 g

Ketchup

15 g

Chili flakes

½ st

Morot

1 st

Lime

10 g

Avokado

1 st

Sesamfrön

(Innehållersesam)

1 burk

Rödlök

2 st

Kikärtor

1 st

Koriander

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

300 ml

Smör*

(Innehållermjölk)

1 st

Vatten*

1 påse

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3397 kJ
Energi (kcal)812 kcal
Fett35 g
varav mättat13 g
Kolhydrater92 g
varav socker17 g
Kostfiber16 g
Protein30 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Pressa vitlök. Skala och riv ingefära [2 tsk, 2 pers | 3 tsk, 4 pers].

Hetta upp en klick smör [15 g | 30 g] och en skvätt olja i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök, hälften av ingefäran och en stor nypa salt* i 1-2 min.

Häll i kallt vatten [300 ml | 600 ml], jasminris och en nypa salt i kastrullen. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.

2

Halvera gurka på längden, skrapa bort kärnorna och skiva den tunt. Kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2 pers] tunt.

Blanda gurka, chili, resterande ingefära, vitvinsvinäger och vatten i en bunke. Smaksätt med socker och salt*. (Se mängd för marinaden i ingredienslistan.)

Rör om och sätt åt sidan och låt gurkan marineras.

VIKTIGT: Ta det lugnt med chilin om du inte gillar stark mat.

3

Skala och riv morot i långa remsor.

Kvarta champinjoner.

Halvera lime och skär ena halvan i klyftor.

Finhacka koriander. Finhacka myntablad (kasta stjälkar).

Häll av majsen i en sil.

4

Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta majsen tills den börjar få svarta fläckar, 6-7 mins. Häll över majsen i en skål och ställ åt sidan.

Stek nu i svampen i den torra stekpannan, 6-8 min.

Tillsätt sojasås och tillaga i ytterligare 1 min.

5

Blanda gräddfil, ketchup, en nypa chili flakes (stark!) och smaksätt med en skvätt limejuice, salt och peppar.

VIKTIGT: Vi rekommenderar att du kryddar dressingen försiktigt med våra chili flakes efter smak då de är väldigt starka.

6

Fördela ris mellan era tallrikar och toppa med svamp, chilipicklad gurka, morotsremsor och majs i varsitt hörn.

Strö över mynta, koriander och dressing och krydda med en nypa salt*. Servera med limeklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!