Amerikanska vegofärs-tacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikanska vegofärs-tacos

Amerikanska vegofärs-tacos

med rödkåls-slaw och salladslök

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Tacofredag eller tacotisdag? Det här receptet passar lika bra vare sig du vill ha snabb helgmat eller en lyxig vardagsmiddag. Vi steker vegofärs med morot ,lök och vår egen kryddblandning Ay Cajun-ba och låter sedan fyllningen sjuda i en krämig sås med ketchup, senap och Worcestershiresås som smaksättare. Sedan får färsen sällskap av rödkålsslaw, hackade tomater och krispig salladslök i varma tortillabröd.

Taggar:
Plantbaserat
Snabb
Vegetarisk
Klimatsmart
Mjölkfri
Klimatsmart
Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Sulfiter
Soja
Korn

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

1 st

Salladslök

7.5 g

Senap

(Innehåller Senap)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 st

Lök

2 st

Tomat

2 st

Morot

75 g

Rödkål, förskuren

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Ketchup (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3280 kJ
Energi (kcal)784 kcal
Fett38.3 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater77.7 g
varav socker21.7 g
Protein26.3 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Riv morot (oskalad) grovt.

Skär lök i tunna skivor.

Stek vegofärs
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs, morot, lök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och Ay Cajun-ba i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Under tiden, grovhacka tomat.

Skär salladslök i tunna skivor.

Laga sås
3

Tillsätt ketchup [2 msk | 4 msk], senap [1/2 paket, 2P], worcestershiresås och vatten [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan.

Sjud under omrörning i 1 min, tills lätt tjocknat. Krydda med en nypa salt och peppar.

 

Blanda slaw
4

Under tiden, vispa ihop srirachamajonnäs, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Vänd i rödkål.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Fyll tortillas med vegofärs och slaw.

Toppa med färska tomater och salladslök.