Amerikansk "cowboyburgare" och BBQ-sås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk "cowboyburgare" och BBQ-sås

Amerikansk "cowboyburgare" och BBQ-sås

med spröda lökringar och ugnsbakad bacon

Burgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så här bjuder vi på ett läckert recept på ryggbiffsburgare med massor av spännande tillbehör. Våra smarriga burgare bygger vi med perfekt stekt kött, BBQ-sås, tomatskivor, bacon och lökringar. Vi serverar våra fantastiska cowboyburgare med rostad potatis och aioli!

Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus ryggbiff

300 g

Potatis

62.5 g

Bacon, skivor

2 g

Panamat

1 st

Tomat

1 st

Lök

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

30 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 4)

2 msk

Vetemjöl (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4423 kJ
Energi (kcal)1057 kcal
Fett54.1 g
varav mättat17.6 g
Kolhydrater89.6 g
varav socker18.6 g
Protein54.8 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis & bacon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat. Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera dem på en sida av en plåt [2 st, 2P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. Placera baconskivor [1/2 paket, 2P] på andra sidan av plåten när det återstår 12 min av potatisens tillagningstid. Rosta i 10-12 min, eller tills gyllene.

Stek kött
2

Krydda kött med Panamat, en nypa salt* och peppar*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.

 

Förbered grönsaker
3

Skiva tomat tunt. Skär lök i 2 cm tunna skivor, och dela upp dem i ringar.

Stek lökringar
4

Vispa ihop ägg* [1 st | 2 st], vetemjöl* [2 msk | 4 msk], vatten* [1 msk | 2 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en djup tallrik. Diska stekpannan som du stekte kött i, hetta upp den på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Doppa lökringar i frityrsmeten så de täcks. Stek dem tills gyllene, 1-2 min per sida. Ta upp lökringarna och placera dem på en tallrik med hushållspapper.

Värm burgerbröd
5

Värm burgerbröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

Servera
6

Dela burgerbröd på mitten och bre på aioli. Skär kött i tunna skivor. Bygg burgare med kött, BBQ-sås, tomatskivor, bacon och några lökringar. Servera med resterande lökringar och rostad potatis. Toppa potatis med resterande aioli och servera resterande BBQ-sås som dipp.