I kväll serverar vi den klassiska cheeseburgaren som en wrap! Komponenterna är desamma – nötfärs, grönsaker, ost och burgardressing, men i stället för att steka biffar bryner vi bara färsen och byter ut burgarbröden mot tortillas. Sen kan hela familjen kombinera sina favoritingredienser i en smarrig wrap!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tortillabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
225 g
Nötfärs
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
500 g
Potatis
100 g
Romansallad
1 st
Tomat
½ st
Rödlök
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Ketchup till sås
½ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, grovhacka tomat.
Finhacka rödlök.
Ansa sallad och separera och grovhacka salladsblad.
Lägg upp tomat, lök och sallad i varsin skål.
Blanda gräddfil, majonnäs och ketchup i en liten skål. Ställ åt sidan.
Häll ostmix i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt nötfärs, krydda med salt och Hello Sunrise och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Ställ fram alla ingredienser på bordet.
Kombinera din cheeseburgarwrap efter dina önskemål.