HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconYoghurtmarinerad Kyckling
topBanner
Yoghurtmarinerad kyckling

Yoghurtmarinerad kyckling

med honungsbakade grönsaker och pärlcouscous

Ikväll frestar vi med saftiga kycklingstrimlor som har fått marinera i citron, vitlök, Saha-ras och grekisk yoghurt, för att sedan stekas till perfektion. När kycklingen marineras svänger du ihop en fantastisk sallad med pärlcouscous och persilja. Servera med honungsbakade grönsaker och hackad persilja, och så kan den kulinariska festen börja!

Taggar:Snabb
Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

4 g

Saha-Ras

150 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

2 st

Morot

4 g

Kycklingbuljong

12.5 g

Honung

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ekologisk citron

1 portionspåse

Bladpersilja

125 g

Körsbärstomater

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt* (steg 2)

4 dl

Vatten* (steg 3)

¼ tsk

Salt* (steg 3)

1 msk

Olivolja* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)750.8025 kcal
Energi (kJ)3141.3577 kJ
Fett21.6255 g
varav mättat7.8 g
Kolhydrater82.8614 g
varav socker23.9 g
Protein50.9373 g
Salt3.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Skär rödlök i 2 cm klyftor. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med honung [1/2 paket, 2P], lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Baka i ugnen i 20 min, eller tills de börjar karamelliseras.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Blanda kyckling, en skvätt citronjuice, salt* [1/2 tsk | 1 tsk], Saha-ras, vitlök och hälften av yoghurten i en stor skål. Krydda med peppar* och blanda väl. Ställ åt sidan för att marineras. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

3

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl], kycklingbuljong och salt* [¼ tsk | ½ tsk]. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills mjuk med lite tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.

4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av pärlcouscousens tillagningstid. Stek marinerad kyckling i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt. TIPS: Sänk värmen om kycklingen bryns för fort. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Finhacka persilja (spara lite till garnering). Blanda färdig pärlcouscous med persilja, citronzest och resterande yoghurt. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp pärlcouscous, honungsbakade grönsaker och yoghurtmarinerad kyckling i skålar. Garnera med resterande persilja och servera med citronklyftor.