Yoghurtmarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Yoghurtmarinerad kyckling

Yoghurtmarinerad kyckling

med honungsbakade grönsaker och pärlcouscous

Ikväll frestar vi med saftiga kycklingstrimlor som har fått marinera i citron, vitlök, Saha-ras och grekisk yoghurt, för att sedan stekas till perfektion. När kycklingen marineras svänger du ihop en fantastisk sallad med pärlcouscous och persilja. Servera med honungsbakade grönsaker och hackad persilja, och så kan den kulinariska festen börja!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklingbröstfilé

170

Pärlcouscous

(Innehåller Gluten)

4

Saha-Ras

150

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

2

Morot

4

Kycklingbuljong

12.5

Honung

1

Vitlöksklyfta

1

Ekologisk citron

1

Bladpersilja

125

Körsbärstomater

1

Rödlök

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 2)

4

Vatten (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)751 kcal
Energi (kJ)3141 kJ
Fett21.63 g
varav mättat7.8 g
Kolhydrater82.86 g
varav socker23.9 g
Protein50.94 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Baka grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Skär rödlök i 2 cm klyftor. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med honung [1/2 paket, 2P], lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Baka i ugnen i 20 min, eller tills de börjar karamelliseras.

Marinera kyckling
2

Finhacka eller pressa vitlök. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Blanda kyckling, en skvätt citronjuice, salt* [1/2 tsk | 1 tsk], Saha-ras, vitlök och hälften av yoghurten i en stor skål. Krydda med peppar* och blanda väl. Ställ åt sidan för att marineras. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Koka pärlcouscous
3

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl], kycklingbuljong och salt* [¼ tsk | ½ tsk]. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills mjuk med lite tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av pärlcouscousens tillagningstid. Stek marinerad kyckling i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt. TIPS: Sänk värmen om kycklingen bryns för fort. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt persilja
5

Finhacka persilja (spara lite till garnering). Blanda färdig pärlcouscous med persilja, citronzest och resterande yoghurt. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous, honungsbakade grönsaker och yoghurtmarinerad kyckling i skålar. Garnera med resterande persilja och servera med citronklyftor.