Ikväll frestar vi med saftiga kycklingstrimlor som har fått marinera i citron, vitlök, Saha-ras och grekisk yoghurt, för att sedan stekas till perfektion. När kycklingen marineras svänger du ihop en fantastisk sallad med pärlcouscous och persilja. Servera med honungsbakade grönsaker och hackad persilja, och så kan den kulinariska festen börja!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Strimlad kycklingbröstfilé
170
Pärlcouscous
(Innehåller Gluten)
4
Saha-Ras
150
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2
Morot
4
Kycklingbuljong
12.5
Honung
1
Vitlöksklyfta
1
Ekologisk citron
1
Bladpersilja
125
Körsbärstomater
1
Rödlök
½
Salt (steg 2)
4
Vatten (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
1
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Skär rödlök i 2 cm klyftor. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med honung [1/2 paket, 2P], lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Baka i ugnen i 20 min, eller tills de börjar karamelliseras.
Finhacka eller pressa vitlök. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Blanda kyckling, en skvätt citronjuice, salt* [1/2 tsk | 1 tsk], Saha-ras, vitlök och hälften av yoghurten i en stor skål. Krydda med peppar* och blanda väl. Ställ åt sidan för att marineras. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl], kycklingbuljong och salt* [¼ tsk | ½ tsk]. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills mjuk med lite tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av pärlcouscousens tillagningstid. Stek marinerad kyckling i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt. TIPS: Sänk värmen om kycklingen bryns för fort. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Finhacka persilja (spara lite till garnering). Blanda färdig pärlcouscous med persilja, citronzest och resterande yoghurt. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp pärlcouscous, honungsbakade grönsaker och yoghurtmarinerad kyckling i skålar. Garnera med resterande persilja och servera med citronklyftor.