Thailändsk curry på kolja och kokosmjölk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Thailändsk curry på kolja och kokosmjölk

med rostad lök och chili- och vitlöksolja

Skäm bort dina smaklökar på en kulinarisk resa österut med vår thailändska kokoscurry med kolja. Fisken får smak av röd currypasta, citrongräs och vitlök och serveras över kokt ris med härlig topping i form av chili- och vitlöksolja, rostad lök och färsk koriander.

Allergener:
Fisk
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

30 g

Röd currypasta

1 st

Paprika

1 st

Lök

1 st

Citrongräs

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

150 g

Långkornigt vitt ris

180 ml

Kokosmjölk

1 st

Koriander

1 st

Lime

1 g

Chiliflakes

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Rostad lök

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 g

Sockerärtor

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1.5 msk

Olja till chiliolja

1.5 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3759 kJ
Energi (kcal)898 kcal
Fett38.7 g
varav mättat19.1 g
Kolhydrater94.4 g
varav socker13.4 g
Protein41.5 g
Salt5.5 g

Instruktioner

1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. 

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Halvera sockerärtor och lime.

Banka citrongräs med en träslev.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda chiliflakes, vitlök och olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

3

Skär fisk i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, citrongräs och paprika i 2–3 min, tills mjuka.

4

Tillsätt röd currypasta och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Rör i sojasås, kokosmjölk och vatten.

Sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.

5

Tillsätt sockerärtor och fisk till currysåsen. Sjud i 3–4 min, tills fisken är genomstekt.

Under tiden, plocka korianderblad.

Rör ner en skvätt limesaft i curryn precis innan servering. Plocka bort citrongräs.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att det blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset formas till en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Häll fiskcurry över ris och toppa med vitlöks- och chiliolja, rostad lök och koriander.