Kvällens recept bjuder på en klassisk indisk rätt med alla de rätta tillbehören. Vi kokar en krämig tikka masala-sås med räkor och serverar med fluffigt basmatiris, naanbröd och en härligt frisk gurksallad. Snabbt, enkelt och supergott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
30 g
Tikka masala
35 g
Tomatpuré
150 g
Basmatiris
1 st
Mynta & koriander
1 st
Lime
1 g
Chiliflakes
1 st
Schalottenlök
125 g
Körsbärstomater
2 st
Naanbröd
150 g
Kungsräkor
4 g
Milda Mahal
150 ml
Crème fraiche
25 ml
Sojasås
1 st
Paprika
1 st
Gurka
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till sås
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till sallad
½ tsk
Socker till sås
Värm ugnen till 220 ºC/200 ºC (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, halvera schalottenlök och skär den i tunna skivor.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Halvera körsbärstomater.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek schalottenlök, paprika och körsbärstomater i 3–4 min, tills något mjuknat.
Tillsätt räkor, smör, chiliflakes, Milda Mahal, tomatpuré och Tikka Masala och fräs i 1–2 min, tills väldoftande.
Rör ner vatten, socker, sojasås och salt. Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat.
Sänk till låg värme och rör ner crème fraiche. Håll varmt tills servering.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Grovhacka gurka.
Halvera lime.
Finhacka mynta och koriander.
Blanda gurka, mynta, koriander, en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Håll naanbröd under rinnande vatten i 2 sek.
Värm naanbröd i ett foliepaket i ugnen i 4–5 min.
Lägg upp ris och tikka masala i djupa tallrikar.
Servera med gurksallad och naanbröd.