Skip to main content
Tikka masala på räkor

Tikka masala på räkor

med naanbröd och syrlig gurksallad

Kvällens recept bjuder på en klassisk indisk rätt med alla de rätta tillbehören. Vi kokar en krämig tikka masala-sås med räkor och serverar med fluffigt basmatiris, naanbröd och en härligt frisk gurksallad. Snabbt, enkelt och supergott!

Taggar:
Laga mig först
Allergener:
Hvede
Gluten
Milk
Crustaceans
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

30 g

Tikka masala

35 g

Tomatpuré

150 g

Basmatiris

1 st

Mynta & koriander

1 st

Lime

1 g

Chiliflakes

1 st

Schalottenlök

125 g

Körsbärstomater

2 st

Naanbröd

150 g

Kungsräkor

4 g

Milda Mahal

150 ml

Crème fraiche

25 ml

Sojasås

1 st

Paprika

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till sås

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till sallad

½ tsk

Socker till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4900 kJ
Energi (kcal)1171 kcal
Fett48.2 g
varav mättat21.3 g
Kolhydrater149.1 g
varav socker17.9 g
Kostfiber10.3 g
Protein34.5 g
Kolesterol78 mg
Salt8 g
Potassium42.8 mg
Calcium28.9 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 220 ºC/200 ºC (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Under tiden, halvera schalottenlök och skär den i tunna skivor. 

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Halvera körsbärstomater. 

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek schalottenlök, paprika och körsbärstomater i 3–4 min, tills något mjuknat. 

3

Tillsätt räkor, smör, chiliflakes, Milda Mahal, tomatpuré och Tikka Masala och fräs i 1–2 min, tills väldoftande. 

Rör ner vatten, socker, sojasås och salt. Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat. 

Sänk till låg värme och rör ner crème fraiche. Håll varmt tills servering. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

4

Grovhacka gurka.

Halvera lime. 

Finhacka mynta och koriander. 

Blanda gurka, mynta, koriander, en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. 

5

Håll naanbröd under rinnande vatten i 2 sek.

Värm naanbröd i ett foliepaket i ugnen i 4–5 min.

6

Lägg upp ris och tikka masala i djupa tallrikar.

Servera med gurksallad och naanbröd. 

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image