Vitlöksmarinerat fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vitlöksmarinerat fläskytterfilé

Vitlöksmarinerat fläskytterfilé

med kokt basilikapotatis och rostad broccoli

Kött, potatis och grönsaker. Så enkelt kan det vara, och så enkelt är det när vi ska laga mat ikväll. Vi steker fläskytterfilé, tills den är gyllene och perfekt krispig. Samtidigt kokar vi potatis, som vi sen blandar med basilika och smör, och rostar broccoli & morötter. Vi toppar med krämig aioli, och så är maten klar att serveras!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Vitlöksflörter

250

Broccoli

400

Småpotatis

1

Basilika

300

Fläskytterfilé

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Morot

Ingår inte i din leverans

2

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)643 kcal
Energi (kJ)2691 kJ
Fett34.7 g
varav mättat12.9 g
Kolhydrater40.13 g
varav socker6.9 g
Protein39.59 g
Salt0.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta kött
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med Vitlöksflörter och en nypa salt*. Bryn det i 1-2 min per sida. Placera kött på en plåt med bakplåtspapper, och rosta överst i ugnen i 12-13 min. Ta ut köttet och låt det vila under folie tills servering.

Koka potatis
2

Ta ut smör* från kylskåpet. Lägg ner potatis i en kastrull med kallt, saltat* vatten* och koka upp. Koka i 15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och sätt åt sidan under lock.

Förbered grönsaker
3

Skär broccoli i 2 cm buketter. Skiva morot tunt.

Rosta broccoli & morot
4

Fördela broccoli och morot på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Placera i mitten av ugnen och rosta i 10-12 min, eller tills mjuka och genomstekta.

Gör basilikasmör
5

Finhacka basilika. Blanda smör* [2 msk | 4 msk], basilika, en nypa salt* och peppar* i en skål. Skär kött i 2 cm skivor. 

Servera
6

Lägg upp fläskytterfilé, potatis, basilikasmör och rostade grönsaker på tallrikar. Servera med aioli vid sidan av.