Här kommer ett nytt recept att krydda upp fredagstacosen med! Vi håller det enkelt med lättlagade råvaror och går all in på läckra smaker och textur. Fyll dina varma tortillas med köttfärs stekt i smakintensiv asiatisk marinad och slår på stort med riven morot, sallad och knapriga jordnötter. Den sista och avgörande touchen får du genom stingande chili, fräsch mynta och mumsig dressing gjord på majonnäs. Grymt gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
2
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
1
Röd chili
1
Lime
1
Morot
1
Mynta
20
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
250
Nötfärs
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
60
Salladsmix
1
Vatten* (steg 2)
1
Olivolja (steg 3)
Sätt på ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn).
Finhacka vitlök.
Riv ingefära [1/2 st, 2P].
Skär chili [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Dela lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Riv oskalad morot.
Grovhacka myntablad och jordnötter.
Skölj salladsmix.
Blanda vitlök, ingefära, sojasås, vatten [1 msk | 2 msk] och en skvätt limejuice i en skål.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Bryn nötfärs i 3-4 min tills den har fått fin stekyta. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt marinad och koka i 2-3 min tills den har tjocknat och är väldoftande.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Duka fram grönsakerna på bordet.
Bygg tacos med köttfärs, sallad och morot.
Toppa med asiatisk majonnäs, mynta, chili och jordnötter.