HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesiska Nötfärstacos
topBanner
Vietnamesiska nötfärstacos

Vietnamesiska nötfärstacos

med asiatisk majonnäs och knapriga jordnötter

Här kommer ett nytt recept att krydda upp fredagstacosen med! Vi håller det enkelt med lättlagade råvaror och går all in på läckra smaker och textur. Fyll dina varma tortillas med köttfärs stekt i smakintensiv asiatisk marinad och slår på stort med riven morot, sallad och knapriga jordnötter. Den sista och avgörande touchen får du genom stingande chili, fräsch mynta och mumsig dressing gjord på majo. Grymt gott!

Taggar:StarkSnabbOne PanBarnvänlig
Allergener:glutenäggsenapsojasesamjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehållergluten, ägg, senap, soja, sesam)

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

1 st

Chili

1 st

Ekologisk lime

1 st

Morot

1 portionspåse

Mynta

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

250 g

Nötfärs

8 st

Tortillabröd

(Innehållergluten)

60 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten* (steg 2)

1 msk

Olivolja* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3874.0701 kJ
Energi (kcal)925.925 kcal
Fett50.5907 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater73.6637 g
varav socker18.5 g
Protein41.3645 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka vitlök. Riv ingefära. Skiva chili tunt. Riv limezest [1/2 st, 2P] och dela lime i klyftor. Riv oskalad morot. Grovhacka myntablad och jordnötter. Skölj salladsmix.

2

Blanda vitlök, ingefära, sojasås, limezest, vatten* [1 msk | 2 msk] och en skvätt limejuice i en skål.

3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn nötfärs i 3-4 min tills den har fått fin stekyta. Hacka sönder färsen med stekspaden medan den steks. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Tillsätt marinaden och koka i 2-3 min tills den har tjocknat och doftar ljuvligt.

5

Värm tortillas i 10 s intervaller i micron, eller på en torr stekpanna tills uppvärmda.

6

Duka fram grönsakerna på bordet. Komponera ihop tacos med köttfärs, sallad och riven morot. Toppa med asiatisk majonnäs, mynta, chili och jordnötter, och hugg in!