Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser ingår. Samosas kan beskrivas som indiska piroger och är populära som förrätt, snack eller gatumat. Vår lättlagade version med smördeg har en klassisk fyllning med potatis, lök och kryddor och serveras med het aprikoschutney att doppa i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Smördeg
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Sesam)
1 st
Lök
4 g
Milda Mahal
1 st
Koriander
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller: Senap)
1 g
Chiliflakes
10 g
Ingefärspasta
300 g
Potatis
½ tsk
Salt till potatis
1 st
Ägg till smet
½ msk
Vatten till dipp
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet.
Under tiden, finhacka lök. Grovhacka koriander.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 3–4 min, eller tills den mjuknar. Tillsätt potatis, ingefärspasta, koriander, Milda Mahal och salt. Stek i 2–3 min, tills mjukt.
Rulla ut smördegen på en mjölad yta. Skär den i 6 lika stora fyrkanter.
Placera en sked fyllning i mitten på varje fyrkant. Använd inte för mycket fyllning, då kan samosas spricka medan de gräddas.
Vik ihop fyrkanterna på diagonalen till trianglar. Pressa ihop kanterna med en gaffel.
Vispa ägg i en djup tallrik.
Lägg försiktigt över samosas på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg.
Grädda i ugnen i 12–14 min, eller tills gyllene.
Under tiden, blanda aprikoschutney, vatten och chiliflakes i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Servera samosas medan de är varma med aprikoschutney att doppa i.