HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Tikka Masala
topBanner
Vegetarisk Tikka Masala

Vegetarisk Tikka Masala

med basmatiris och söt aprikoschutney

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll går den kulinariska resan till Indien, och vi lagar en en fantastisk Tikka Masala, fylld med massor av underbara ingredienser. Blomkål, ingefära, vitlök, tomat och grädde skapar en underbara gryta! Vi toppar med chili och en både söt och syrlig aprikoschutney!

Taggar:Under 650 kcalSnabbVegetariskKlimatsmartGlutenfri
Allergener:MjölkSenapSelleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

2 st

Tomat

275 g

Blomkål

30 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

½ burk

Tomatpuré

30 g

Tikka masala

1 paket

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

½ st

Röd chili

50 g

Aprikoschutney

(InnehållerSenap)

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

½ st

Lime

150 g

Basmatiris

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)589 kcal
Energi (kJ)2466 kJ
Fett18.09 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater85.44 g
varav socker22.2 g
Protein14.84 g
Salt4.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka lök. Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök under omrörning i 2-3 min. Medan löken steks, skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Skär blomkål i 2 cm stora bitar. Grovhacka tomat. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

3

Tillsätt blomkål till stekpannan och stek i 3-4 min, eller tills den börjar att få färg. Tillsätt ingefära, vitlök och tomat, och stek i ytterligare 2-3 min.

4

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P] och tikka masala till stekpannan. Stek under omrörning tills väldoftande, 2-3 min. Rör i matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och en generös skvätt limejuice. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Sjud i 6-8 min, tills såsen har tjocknat och blomkålen är mjuk (inte mosig)

5

Skölj spenat. Tillsätt spenat till stekpannan under omrörning tills den är mjuk. Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

6

Lägg upp ris och tikka masala i skålar. Garnera med chili (efter smak). Servera med aprikoschutney och resterande limeklyftor.