Vegetarisk chili sin carne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk chili sin carne

Vegetarisk chili sin carne

med svalkande gräddfil och tortilla chips

Kvällens kulinariska resa går till Mexico, vi ska nämligen laga en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får den helt rätt smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi serverar vår chili med fluffigt ris, svalkande gräddfil och spröda tortilla chips.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 st

Lök

2 st

Morot

½ paket

Kidneybönor

5 g

Tex-Mex

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 portionspåse

Koriander

75 g

Tortilla chips

(Kan innehålla Mjölk)

1 st

Paprika, grön

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Sriracha

150 g

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 tsk

Socker (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Ketchup (steg 5)

1 dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3929 kJ
Energi (kcal)939 kcal
Fett31.9 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater144.1 g
varav socker29.6 g
Protein39.3 g
Salt8.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Finhacka lök.

Tärna paprika och morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Häll av och skölj kidneybönor [1/2 paket, 2P].

Fräs grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs lök och morot i 1–2 min, tills väldoftande.

Stek vegofärs
4

Tillsätt vegofärs och paprika till stekpannan.

Stek tills grönsakerna börjar mjukna, 4–5 min.

Tillsätt Tex-Mex och Ay Cajun-ba och fräs i 30 sek, tills väldoftande.

Koka sås
5

Tillsätt krossade tomater, ketchup [1/2 msk | 1 msk], sojasås, sriracha, kidneybönor och vatten [1 dl | 2 dl].

Koka upp och sänk sedan till medelvärme.

Sjud i 5–6 min, tills såsen tjocknar något.

Krydda med socker [1 tsk | 2 tsk], salt och peppar.

Under tiden, grovhacka koriander.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris och chili sin carne i skålar.

Toppa med en klick gräddfil och garnera med koriander.

Servera med tortilla chips.