Samla familjen kring denna enkla och fräscha kycklingsallad med hemgjorda, krispiga vitlökskrutonger, stekt ägg och smarrig senapsdressing. Ett ytterst okomplicerat recept som du med glädje kan laga tillsammans med barnen. Kycklingsalladen är dessutom klockren att förbereda och att ta med på utflykt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
12
Grov senap
(Innehåller Senap)
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
280
Kycklinginnerfilé
1
Vitlöksklyfta
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
3
Morot
60
Salladsmix
1
Tomat
2
Ägg (steg 4)
1
Vatten (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka vitlök. Riv morot i långa strimlor med en grönsakskalare. Skär tomat i 2 cm stora bitar. Bryt baguette i krutongstora bitar. Skölj salladsmix.
Lägg brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen 8-10 min, eller tills krutongerna är krispiga och gyllene.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min på varje sida, eller tills genomstekt. Krydda med en nypa salt* och peppar* och lägg över kycklingen på en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Sätt tillbaka pannan på plattan och hetta upp en skvätt olivolja*. Knäck ägg* [2 st | 4 st] i pannan och stek i 3-4 min tills gulnat stelnat något. Skär kyckling i tunna skivor medan äggen steks.
Blanda senap, majonnäs, vatten* [1 msk | 2 msk], en skvätt olivolja*, hälften av osten, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt salladsmix, tomat och morot. Vänd salladen precis innan servering.
Fördela sallad, kyckling och vitlökskrutonger mellan era tallrikar. Toppa med stekt ägg och strö över resterande ost.