HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Kycklingsallad
topBanner
Varm kycklingsallad

Varm kycklingsallad

med krispiga vitlökskrutonger och stekt ägg (OBS! Ägg är en skafferivara)

Samla familjen kring denna enkla och fräscha kycklingsallad med hemgjorda, krispiga vitlökskrutonger, stekt ägg och smarrig senapsdressing. Ett ytterst okomplicerat recept som du med glädje kan laga tillsammans med barnen. Kycklingsalladen är dessutom klockren att förbereda och att ta med på utflykt!

Taggar:ProteinrikCarb Smart
Allergener:glutensenapäggmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

12 g

Grov senap

(Innehållersenap)

50 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

280 g

Kycklinginnerfilé

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehållerägg, mjölk)

3 st

Morot

60 g

Salladsmix

1 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 4)

(Innehållerägg)

1 msk

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2794.5774 kJ
Energi (kcal)667.92 kcal
Fett31.856 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater46.5636 g
varav socker16.5 g
Protein49.088 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka vitlök. Riv morot i långa strimlor med en grönsakskalare. Skär tomat i 2 cm stora bitar. Bryt baguette i krutongstora bitar. Skölj salladsmix

2

Lägg brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen 8-10 min, eller tills krutongerna är krispiga och gyllene.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min på varje sida, eller tills genomstekt. Krydda med en nypa salt* och peppar* och lägg över kycklingen på en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Sätt tillbaka pannan på plattan och hetta upp en skvätt olivolja*. Knäck ägg* [2 st | 4 st] i pannan och stek i 3-4 min tills gulnat stelnat något. Skär kyckling i tunna skivor medan äggen steks.

5

Blanda senap, majonnäs, vatten* [1 msk | 2 msk], en skvätt olivolja*, hälften av osten, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt salladsmix, tomat och morot. Vänd salladen precis innan servering. 

6

Fördela sallad, kyckling och vitlökskrutonger mellan era tallrikar. Toppa med stekt ägg och strö över resterande ost.