topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm kycklingsallad

Varm kycklingsallad

med krispiga vitlökskrutonger och stekt ägg (OBS! Ägg är en skafferivara)

Samla familjen kring denna enkla och fräscha kycklingsallad med hemgjorda, krispiga vitlökskrutonger, stekt ägg och smarrig senapsdressing. Ett ytterst okomplicerat recept som du med glädje kan laga tillsammans med barnen. Kycklingsalladen är dessutom klockren att förbereda och att ta med på utflykt!

Taggar:
Carb Smart
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

12

Grov senap

(Innehåller Senap)

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

280

Kycklinginnerfilé

1

Vitlöksklyfta

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

3

Morot

60

Salladsmix

1

Tomat

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 4)

1

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)668 kcal
Energi (kJ)2795 kJ
Fett31.86 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater46.56 g
varav socker16.5 g
Protein49.09 g
Salt2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka vitlök. Riv morot i långa strimlor med en grönsakskalare. Skär tomat i 2 cm stora bitar. Bryt baguette i krutongstora bitar. Skölj salladsmix

Rosta krutonger
2

Lägg brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen 8-10 min, eller tills krutongerna är krispiga och gyllene.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min på varje sida, eller tills genomstekt. Krydda med en nypa salt* och peppar* och lägg över kycklingen på en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Stek ägg
4

Sätt tillbaka pannan på plattan och hetta upp en skvätt olivolja*. Knäck ägg* [2 st | 4 st] i pannan och stek i 3-4 min tills gulnat stelnat något. Skär kyckling i tunna skivor medan äggen steks.

Förbered sallad
5

Blanda senap, majonnäs, vatten* [1 msk | 2 msk], en skvätt olivolja*, hälften av osten, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt salladsmix, tomat och morot. Vänd salladen precis innan servering. 

Servera
6

Fördela sallad, kyckling och vitlökskrutonger mellan era tallrikar. Toppa med stekt ägg och strö över resterande ost.