Varm grillost-stroganoff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm grillost-stroganoff

Varm grillost-stroganoff

med långkornigt ris och färsk persilja

I kvällens recept har grillost huvudrollen, och vi bjuder på en fantastisk smakupplevelse i form av ljuvlig grillost-stroganoff. Förutom grillost innehåller den lök, morot, paprika, grädde och vår härliga kryddblandning som vi kallar för Mamas favorit. Vi serverar vår stroganoff med långkornigt vitt ris, och toppar med persilja och chili.

Taggar:
Glutenfri
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Ägg
Selleri
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Grillost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Lök

1 st

Paprika

1 st

Morot

½ portionspåse

Kruspersilja

½ burk

Tomatpuré

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 g

Chiliflakes

150 g

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4121 kJ
Energi (kcal)985 kcal
Fett57.3 g
varav mättat39.5 g
Kolhydrater102.5 g
varav socker19 g
Protein50.4 g
Salt6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 11 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek grillost
2

Skär grillost i 2 cm stora bitar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek grillost i 6-7 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Skär grillost i lika stora bitar, och se till att alla sidor får stekyta.

Förbered grönsaker
3

Finhacka lök. 

Riv morot (oskalad) grovt.

Halvera paprika, kärna ur och skär i 1 cm strimlor.

Grovhacka persilja [½ påse, 2P].

Skölj spenat.

Laga sås
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, morot och paprika i 2-3 min, eller tills mjuknat något. 

Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P] och Mamas favorit och stek i ytterligare 1 min.

Sänk till medelvärme och tillsätt spenat, matlagningsgrädde, en skvätt vatten, senap och grönsaksbuljong. Sjud i 4-5 min, eller tills såsen har tjocknat.

Tillsätt grillost
5

Rör ner grillost i stekpannan och se till att den täcks med sås.

Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med grillost-stroganoff.

Strö över persilja och en nypa chili.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.