Skip to main content
Umamiglaserade kikärtor
Umamiglaserade kikärtor

Umamiglaserade kikärtor

med ponzugrönsaker och srirachayoghurt

Kikärtor spelar huvudrollen i kvällens gröna rätt med inspiration från Asien. Vi steker dem gyllene, vänder dem i en smakrik glaze på umamisås, soja och honung och serverar dem på en bädd av jasminris med vitlöksolja. Kikärtorna får sällskap av en färgstark sallad med rädisor, gurka, pak choi, jordnötter och ponzudressing och vi serverar middagen med färsk koriander och krämig srirachayoghurt.

Taggar:
Stark
Snabb
Allergener:
Jordnötter
Mjölk
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Sesam
Blötdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honung

10 g

Sriracha

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Koriander

390 g

Kikärtor

150 g

Jasminris

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

15 ml

Ponzudressing

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

75 g

Rädisor

50 g

Umamisås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sesam, Blötdjur)

1 st

Pak choi

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Mjöl till glaze

2 msk

Olja till vitlöksolja

2 msk

Olja till stekning

1 msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

Näringsvärden

Energi (kJ)4034 kJ
Energi (kcal)964 kcal
Fett52.6 g
varav mättat10.6 g
Kolhydrater97.4 g
varav socker18.6 g
Kostfiber10.2 g
Protein21.1 g
Salt7.3 g
Potassium230 mg
Calcium66.8 mg
Iron0.8 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Gör glaze
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Häll av lag från kikärtor i en liten skål.

Blanda kikärtslag med sojasås, honung, umamisås och mjöl.

Blanda olivolja och vitlök i en ny liten skål. Ställ båda skålar åt sidan.

Stek kikärtor
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kikärtor i 5–7 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
4

Halvera rädisor.

Skär gurka i tunna stavar.

Grovhacka pak choi.

Grovhacka jordnötter.

Blanda rädisor, gurka, jordnötter, pak choi, ponzudressing, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Glasera kikärtor
5

Tillsätt glaze till pannan med kikärtor och sjud i 2–3 min, eller tills såsen har tjocknat och kikärtor är glaserade.

Blanda sriracha och yoghurt i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp ris i djupa tallrikar och ringla över vitlöksolja.

Toppa med sallad och kikärtor.

Strö över riven koriander och servera med srirachayoghurt.