
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4 g
Kycklingbuljong
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
1 portionspåse
Kruspersilja
20 g
Hasselnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
1 st
Gurka
150 g
Kålmix
50 g
Krämig pestodressing
150 g
Långkornigt vitt ris
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Vatten (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 4)

Sätt ugnen på till 200°C/180°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris, kycklingbuljong och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Krydda kyckling med en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min på varje sida, eller tills brynt. Lägg över kyckling till en sida av en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Grovhacka hasselnötter och persilja. Skär gurka i ½ cm tunna stavar. Placera hasselnötter på andra sidan av plåten när det återstår 6-7 min av kycklingens tillagningstid, och rosta dem resterande tid.

Blanda kålmix, gurka, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Blanda pestodressing och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

Rör ner persilja och rostade hasselnötter (spara lite till garnering) i riset.

Skär kyckling i skivor. Lägg upp ris, kyckling och sallad på tallrikar. Ringla pestodressing över kycklingen och garnera med sparade hasselnötter.