Ugnsstekt BBQ-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt BBQ-kyckling

Ugnsstekt BBQ-kyckling

med knaprigt hasselnötsris och gurksallad

Ikväll svänger vi ihop en supermör kyckling som får fantastisk smak av BBQ-kryddor. Spännande tillbehör är knaprigt hasselnötsris, som får extra god smak av kycklingbuljong och persilja. Vi hinner också svänga ihop en gurksallad med kål, och så toppar vi härligheterna med krämig pestodressing.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

4

Kycklingbuljong

300

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1

Kruspersilja

20

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

1

Gurka

150

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

50

Krämig pestodressing

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)692 kcal
Energi (kJ)2895 kJ
Fett25.92 g
varav mättat3 g
Kolhydrater70.52 g
varav socker7 g
Protein41.67 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på till 200°C/180°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris, kycklingbuljong och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kyckling
2

Krydda kyckling med en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min på varje sida, eller tills brynt. Lägg över kyckling till en sida av en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
3

Grovhacka hasselnötter och persilja. Skär gurka i ½ cm tunna stavar. Placera hasselnötter på andra sidan av plåten när det återstår 6-7 min av kycklingens tillagningstid, och rosta dem resterande tid.

 

Blanda sallad
4

Blanda kålmix, gurka, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Blanda pestodressing och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

Blanda hasselnötsris
5

Rör ner persilja och rostade hasselnötter (spara lite till garnering) i riset.

 

Servera
6

Skär kyckling i skivor. Lägg upp ris, kyckling och sallad på tallrikar. Ringla pestodressing över kycklingen och garnera med sparade hasselnötter.