Skip to main content
Ugnsstekt BBQ-kyckling
Ugnsstekt BBQ-kyckling

Ugnsstekt BBQ-kyckling

med knaprigt hasselnötsris och gurksallad

4.1
(86)
Taggar:
Snabb
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Nötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Kycklingbuljong

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

1 portionspåse

Kruspersilja

20 g

Hasselnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

1 st

Gurka

150 g

Kålmix

50 g

Krämig pestodressing

150 g

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)3260 kJ
Energi (kcal)779 kcal
Fett34.2 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater75.4 g
varav socker7 g
Kostfiber4.8 g
Protein40.9 g
Salt4.7 g
Calcium13.2 mg
Iron0.5 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

1

Sätt ugnen på till 200°C/180°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris, kycklingbuljong och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Krydda kyckling med en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min på varje sida, eller tills brynt. Lägg över kyckling till en sida av en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Grovhacka hasselnötter och persilja. Skär gurka i ½ cm tunna stavar. Placera hasselnötter på andra sidan av plåten när det återstår 6-7 min av kycklingens tillagningstid, och rosta dem resterande tid.

 

4

Blanda kålmix, gurka, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Blanda pestodressing och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

5

Rör ner persilja och rostade hasselnötter (spara lite till garnering) i riset.

 

6

Skär kyckling i skivor. Lägg upp ris, kyckling och sallad på tallrikar. Ringla pestodressing över kycklingen och garnera med sparade hasselnötter.