Ugnsbakade italienska kycklingklubbor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakade italienska kycklingklubbor

Ugnsbakade italienska kycklingklubbor

med tomatsås och pestogrönsaker

Imponera familjen med en kulinarisk resa till Italien, ikväll ska vi nämligen ha rostade italienska kycklingklubbor, kryddade med vår medelhavskryddblandning Ay Cajun-ba! Kycklingen rostas med körsbärstomater, som förvandlas till en härlig tomatsås. Vi rostar även potatis, zucchini och rödlök, som vi sen blandar med pesto, citron och ost!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
tio minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Kycklingbuljong

½

Zucchini

125

Körsbärstomater

1

Tomat

440

Kycklingklubbor

500

Potatis

2

Vitlöksklyfta

1

Rosmarin

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

½

Ekologisk citron

30

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

1

Rödlök

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1

Vatten (steg 1)

Smör (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)369 kcal
Energi (kJ)1544 kJ
Fett10.58 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater55.01 g
varav socker11.3 g
Protein12.18 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn
Ugnsform

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Riv citronzest och ställ åt sidan i en skål. Skär citron [1/2 st, 2P] i 1 cm tjocka skivor. Halvera körsbärstomater. Plocka rosmarinblad [1/2 st, 2P]. Grovhacka tomat. Skala vitlök. Blanda kycklingbuljong och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål. Blanda kycklingklubbor, Ay Cajun-ba, en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Rosta kyckling & grönsaker
2

Placera körsbärstomater, tomat, vitlöksklyftor, citronklyftor och rosmarinblad i en ugnsform. Tillsätt kycklingbuljong och några klickar smör*. Placera kycklingklubbor ovanpå, och blanda dem lite med grönsakerna. Ringla över en skvätt olivolja*, krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen 30-35 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Rosta potatis & zucchini
3

Tärna potatis och zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm klyftor. Blanda potatis, zucchini, rödlök, en skvätt olivolja*, och salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-30 min.

Blanda pestomix
4

Finhacka persilja. Blanda persilja, citronzest, pesto [1/2 påse, 2P], riven ost, en liten skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål. TIPS: Texturen är lite smulig - osten kommer att smälta på de varma grönsakerna så tillsätt inte för mycket olja!

Tillsätt pestomix
5

Tillsätt pestomix till de färdigrostade grönsakerna och blanda väl. TIPS: Det är ok om zucchini är väldigt mjuk - det gör rätten krämig!

Servera
6

Servera grönsaker i djupa skålar och toppa med kycklingklubbor och tomatsås.