topBanner
Ugnsbakade italienska kycklingklubbor

Ugnsbakade italienska kycklingklubbor

med tomatsås och pestogrönsaker

Imponera familjen med en kulinarisk resa till Italien, ikväll ska vi nämligen ha rostade italienska kycklingklubbor, kryddade med vår medelhavskryddblandning Ay Cajun-ba! Kycklingen rostas med körsbärstomater, som förvandlas till en härlig tomatsås. Vi rostar även potatis, zucchini och rödlök, som vi sen blandar med pesto, citron och ost!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:sulfitermjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Kycklingbuljong

110 g

Zucchini

125 g

Körsbärstomater

1 st

Tomat

440 g

Kycklingklubbor

500 g

Potatis

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rosmarin

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

½ st

Ekologisk citron

30 g

Pesto, grön

(Innehållersulfiter, mjölk)

1 st

Rödlök

1 påse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten* (steg 1)

Smör* (steg 2) efter behov

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2354 kJ
Energi (kcal)563 kcal
Fett22 g
varav mättat7 g
Kolhydrater55 g
varav socker11 g
Protein35 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Ugnsform
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Riv citronzest och ställ åt sidan i en skål. Skär citron [1/2 st, 2P] i 1 cm tjocka skivor. Halvera körsbärstomater. Plocka rosmarinblad [1/2 st, 2P]. Grovhacka tomat. Skala vitlök. Blanda kycklingbuljong och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål. Blanda kycklingklubbor, Ay Cajun-ba, en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

2

Placera körsbärstomater, tomat, vitlöksklyftor, citronklyftor och rosmarinblad i en ugnsform. Tillsätt kycklingbuljong och några klickar smör*. Placera kycklingklubbor ovanpå, och blanda dem lite med grönsakerna. Ringla över en skvätt olivolja*, krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen 30-35 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Tärna potatis och zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm klyftor. Blanda potatis, zucchini, rödlök, en skvätt olivolja*, och salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-30 min.

4

Finhacka persilja. Blanda persilja, citronzest, pesto [1/2 påse, 2P], riven ost, en liten skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål.

TIPS: Texturen är lite smulig - osten kommer att smälta på de varma grönsakerna så tillsätt inte för mycket olja!

5

Tillsätt pestomix till de färdigrostade grönsakerna och blanda väl.

TIPS: Det är ok om zucchini är väldigt mjuk - det gör rätten krämig!

6

Servera grönsaker i djupa skålar och toppa med kycklingklubbor och tomatsås.