
Imponera familjen med en kulinarisk resa till Italien, ikväll ska vi nämligen ha rostade italienska kycklingklubbor, kryddade med vår medelhavskryddblandning Ay Cajun-ba! Kycklingen rostas med körsbärstomater, som förvandlas till en härlig tomatsås. Vi rostar även potatis, zucchini och rödlök, som vi sen blandar med pesto, citron och ost!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Kycklingbuljong
½
Zucchini
125
Körsbärstomater
1
Tomat
440
Kycklingklubbor
500
Potatis
2
Vitlöksklyfta
1
Rosmarin
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
20
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
½
Ekologisk citron
30
Pesto, grön
(Innehåller: Sulfiter, Mjölk)
1
Rödlök
1
Bladpersilja
1
Vatten (steg 1)
Smör (steg 2)

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Riv citronzest och ställ åt sidan i en skål. Skär citron [1/2 st, 2P] i 1 cm tjocka skivor. Halvera körsbärstomater. Plocka rosmarinblad [1/2 st, 2P]. Grovhacka tomat. Skala vitlök. Blanda kycklingbuljong och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål. Blanda kycklingklubbor, Ay Cajun-ba, en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Placera körsbärstomater, tomat, vitlöksklyftor, citronklyftor och rosmarinblad i en ugnsform. Tillsätt kycklingbuljong och några klickar smör*. Placera kycklingklubbor ovanpå, och blanda dem lite med grönsakerna. Ringla över en skvätt olivolja*, krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen 30-35 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tärna potatis och zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm klyftor. Blanda potatis, zucchini, rödlök, en skvätt olivolja*, och salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-30 min.

Finhacka persilja. Blanda persilja, citronzest, pesto [1/2 påse, 2P], riven ost, en liten skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål. TIPS: Texturen är lite smulig - osten kommer att smälta på de varma grönsakerna så tillsätt inte för mycket olja!

Tillsätt pestomix till de färdigrostade grönsakerna och blanda väl. TIPS: Det är ok om zucchini är väldigt mjuk - det gör rätten krämig!

Servera grönsaker i djupa skålar och toppa med kycklingklubbor och tomatsås.