Ugnsbakad senapssill
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad senapssill

Ugnsbakad senapssill

med grönsaker och gemsallad

.

Allergener:
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

Sill

500

Potatis

1

Zucchini

2

Tomat

1

Timjan

1

Lök

250

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

25

Senap

(Innehåller Senap)

90

Sallad

1

Citron

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)89 kcal
Energi (kJ)374 kJ
Fett9.13 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater0.91 g
varav socker0.3 g
Protein0.87 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skala potatis och skär i 1 cm breda skivor. Ansa courgette och skär i 2 cm breda skivor. Skär tomat i 2 cm breda skivor. Halvera, skala och skiva lök.

2

Hetta upp en klick smör* i en stor stekpanna på hög värme. Stek potatis i 3-4 min. Placera potatisskivorna i en ugnsform och sätt in i ugnen. Lägg till en extra klick smör* i stekpannan och fräs lök och courgette i 4 min. Tillsätt timjan och rör om i 1 min. Ta ut ugnsformen och placera grönsakerna jämnt ovanpå potatisen. Häll över matlagningsgrädde och sätt tillbaka ugnsformen i ugnen i 25 min.

3

Stek tomat i kvarvarande smör* i 2 min. Placera även tomaterna i ugnsformen.

4

Bre senap på insidan av sillfiléen. Slut filéen och placera tillsammans med tomater ovanpå grönsakerna i ugnsformen när de har 8 min kvar av tillagningstiden. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är vitt och ogenomskinligt.

5

Laga salladen medan grönsakerna och fisken bakas i ugnen. Skär citron i 6 klyftor. Plocka av salladsbladen och lägg dem på en tallrik. Smaksätt med citronjuice from 1-2 klyftor (spara resten till servering).

6

Servera den ugnsbakade senapssillen och grönsakerna med frisk gemsallad och citronklyftor vid sidan.