
Ugnsbakad Pasta Bolognese
med bechamelsås och spröd morotssallad
Är ni en familj som älskar pasta? Då har ni säkert lagat pasta bolognese många gånger. Ikväll experimenterar vi med den populära rätten, och lagar den i ugnen, givetvis med massor av ost! Ett fräscht tillbehör är en spröd morotssallad med persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
250
Nötfärs
1
Morot
½
Lök
25
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
½
Tomatpuré
1
Krossade tomater, vitlök & lök
4
Köttbuljong
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
4
Vitlöksflörter
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
1
Bladpersilja
Ingår inte i din leverans
10
Mjölk (steg 4)
1
Vetemjöl (steg 4)
1
Smör (steg 4)
¼
Salt (steg 2)
¼
Salt (steg 4)
¼
Olivolja (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C/180°C. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Finhacka lök [1/2 st, 2P].

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök med en nypa salt i 3-4 min, tills mjuk. Tillsätt nötfärs och stek i ytterligare 3-4 min, tills brynt. Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], krossade tomater, en nypa peppar, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], köttbuljong, sojasås [1/2 paket, 2P] och Vitlöksflörter. Sjud på låg värme tills bechamelsåsen är färdig i steg 4. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka 5-7 min. Häll av vattnet och lägg pastan i en ugnsform. TIPS: Pasta färdiglagas i ugnen i steg 5.

Smält smör [1 msk | 2 msk] på medelvärme i samma kastrull som du använde till pastan. Tillsätt vetemjöl [1 msk | 2 msk] och rör ihop till en tjock pasta. Tillsätt mjölk [2 dl | 4 dl] lite i taget, och vispa sås tills tjocknad, 3-4 min. Rör i finriven hårdost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Rör i bolognesesås i ugnsformen med pasta. Toppa med bechamelsås och mozzarella [1/2 påse, 2P]. Baka i ugnen i 15 min, eller tills pastan är färdig. Skala morot i långa band med en potatisskalare. Finhacka persilja. Blanda morot, persilja, olivolja [1/4 msk | 1/2 msk] och en nypa salt i en skål.

Låt pasta bolognese svalna i 5 min innan servering. Lägg upp pasta bolognese på tallrikar och servera med morotssallad.