HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUgnsbakad Pasta Bolognese
topBanner
Ugnsbakad Pasta Bolognese

Ugnsbakad Pasta Bolognese

med bechamelsås och spröd morotssallad

Är ni en familj som älskar pasta? Då har ni säkert lagat pasta bolognese många gånger. Ikväll experimenterar vi med den populära rätten, och lagar den i ugnen, givetvis med massor av ost! Ett fräscht tillbehör är en spröd morotssallad med persilja.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:MjölkÄggVeteSojaGluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Nötfärs

1 st

Morot

½ st

Lök

25 g

Riven mozzarella

(InnehållerMjölk)

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

½ burk

Tomatpuré

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Köttbuljong

12.5 ml

Sojasås

(InnehållerVete, Soja, Gluten)

4 g

Vitlöksflörter

1 paket

Rigatoni

(InnehållerVete, GlutenKan innehållaSoja)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

10 msk

Mjölk (steg 4)

1 msk

Vetemjöl (steg 4)

1 msk

Smör (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)916 kcal
Energi (kJ)3831 kJ
Fett32.36 g
varav mättat16.7 g
Kolhydrater98.71 g
varav socker36.8 g
Protein52.93 g
Salt6.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Ugnsform
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Finhacka lök [1/2 st, 2P].

2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök med en nypa salt i 3-4 min, tills mjuk. Tillsätt nötfärs och stek i ytterligare 3-4 min, tills brynt. Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], krossade tomater, en nypa peppar, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], köttbuljong, sojasås [1/2 paket, 2P] och Vitlöksflörter. Sjud på låg värme tills bechamelsåsen är färdig i steg 4. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka 5-7 min. Häll av vattnet och lägg pastan i en ugnsform. TIPS: Pasta färdiglagas i ugnen i steg 5.

4

Smält smör [1 msk | 2 msk] på medelvärme i samma kastrull som du använde till pastan. Tillsätt vetemjöl [1 msk | 2 msk] och rör ihop till en tjock pasta. Tillsätt mjölk [2 dl | 4 dl] lite i taget, och vispa sås tills tjocknad, 3-4 min. Rör i finriven hårdost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

 

5

Rör i bolognesesås i ugnsformen med pasta. Toppa med bechamelsås och mozzarella [1/2 påse, 2P]. Baka i ugnen i 15 min, eller tills pastan är färdig. Skala morot i långa band med en potatisskalare. Finhacka persilja. Blanda morot, persilja, olivolja [1/4 msk | 1/2 msk] och en nypa salt i en skål.

6

Låt pasta bolognese svalna i 5 min innan servering. Lägg upp pasta bolognese på tallrikar och servera med morotssallad.